Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:1Fila dvěma góly zařídil výhru nad Zlínem a přiblížil Teplice záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Fila 1 : 0
72. Simerský 1 : 1
79. Fila 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu porazili na svém hřišti Zlín 2:1, prodloužili sérii bez porážky na pět utkání a výrazně se přiblížili záchraně v nejvyšší soutěži. Domácí poslal do vedení v 18. minutě Daniel Fila, v 72. minutě srovnal Dominik Simerský, o sedm minut později ale rozhodl druhou trefou Fila. Dvanáctí Severočeši mají tři kola před koncem sezony náskok sedm bodů na barážové příčky, přímý sestup jim už nehrozí. Naopak Ševci ztrácejí na posledním místě už čtyři body na předposlední Pardubice.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Dominik Simerský ze Zlína a Daniel Fila z Teplic.

Článek

Skláři po výhře nad Pardubicemi (1:0) zvládli na úvod nadstavby i druhé domácí utkání. Zlín potvrdil pozici nejhoršího týmu na hřištích soupeřů, venkovní sérii bez ligové výhry protáhl už na 30 zápasů. V Teplicích nezvítězil v 16. duelu po sobě.

V nominaci na utkání se překvapivě neobjevil zlínský kapitán Procházka. Pouze na lavičce začal nejlepší střelec týmu Kozák, kterého v zahajovací jedenáctce nahradil srbský útočník Kovinič. Domácím chyběl na stoperu kvůli trestu za žluté karty jeho krajan Mičevič, jinak dal kouč Frťala důvěru osvědčené základní sestavě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Záchranářský souboj mezi Teplicemi a Zlínem.

Úvodní čtvrthodina připomínala srpnový vzájemný duel na teplických Stínadlech, který skončil bez branek. Kvůli několika "žlutým" zákrokům a ošetřením neměla hra tempo, to se ale změnilo v 18. minutě. Urbanec poslal před bránu prudký centr z levé strany, který se po odrazu dostal až na zadní tyč ke skórujícímu Filovi.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Stanislav Dostál ze Zlína, Dominik Simerský ze Zlína a Daniel Fila z Teplic, který střílí gól.

Zlín mohl vzápětí odpovědět z jediné příležitosti v první půli, Janetzkého rána proletěla těsně kolem pravé tyče brankáře Muchy. Na druhé straně aktivní Fila připravil palebnou pozici pro Marečka, ani on ale netrefil prostor brány.

Nejhorší obrana soutěže potvrzovala zlepšené výkony z posledních zápasů i ve druhé půli, která se dlouho nesla ve znamení marných zlínských pokusů o vyrovnání. Poprvé zahrozil až v 69. minutě střídající Youba Dramé, z otočky bránu netrefil. O tři minuty později ale Kolářův dlouhý aut prodloužil hlavou Balaj až k Simerskému a dnešní kapitán Zlína dal do odkryté brány druhý ligový gól v sezoně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Fila z Teplic, Abdallah Gning z Teplic a Alois Hyčka z Teplic se radují z gólu.

Ševci se však neradovali z vyrovnání dlouho. V 79. minutě Dostál vyrazil Žákovu střelu k Juklovi, jenž ve skluzu trefil Filu a po jeho teči skončil míč v síti. Dvacetiletý útočník hostující z pražské Slavie dal třetí branku v ligovém ročníku a vzápětí sahal po hattricku, Dostál však jeho hlavičku zblízka reflexivně vychytal.

Zlín v hektickém závěru výrazně zjednodušil hru a snažil se nacházet vysoké útočníky ve vápně, podruhé se mu ale srovnat už nepodařilo. Kozák sice dostal v 90. minutě míč do brány, sudí Nehasil po zásahu videorozhodčí ale nakonec gól neuznal kvůli ruce. Teplice tak srovnaly bilanci vzájemných zápasů v ligové sezoně.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Teplice - Trinity Zlín 2:1 (1:0)
Branky: 18. a 79. Fila - 72. Simerský. Rozhodčí: Nehasil - Machač, Slavíček - Kocourek (video). ŽK: Gning, Hora, Mareček, Mucha - Fantiš, Bartošák, Janetzký, Balaj. Diváci: 3513.
Teplice: Mucha - Hora, Chaloupek, Hybš - Hyčka (64. Kučera), Jukl, Trubač, Mareček, Urbanec (81. Radosta) - Fila, Gning (70. Žák). Trenér: Frťala.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák (72. Kozák) - Janetzký, Hrubý (56. Balaj) - Vukadinovič, Slončík, Fantiš - Kovinič (46. Y. Dramé). Trenér: Vrba.

Reklama