Hlavní obsah

Fotbal hezký, ale je to k ho*nu. Kováč byl po další prohře ostrý jako břitva a po podzimu chce posílit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlamastyka? Slabé slovo. Fotbalové Pardubice mají zaděláno na pořádný průšvih, po třinácti kolech Fortuna Ligy se beznadějně topí na poslední příčce se ziskem pouhých šesti bodů. Patnáctý Zlín je na tom bodově dvakrát lépe, Východočechy navíc trápí jak nejméně plodný útok, tak nejděravější defenziva v soutěži. „Opakujeme stále stejné chyby, tyhle situace musí ligoví hráči řešit lépe,“ zuřil po prohře 1:3 s Brnem kouč Radoslav Kováč. „V zimě budeme jednoznačně muset reagovat,“ naznačil dále plánovanou obměnu kádru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Pardubic Radoslav Kováč při utkání s Brnem.

Článek

Hattrickem Pardubice sestřelil kanonýr Jakub Řezníček, který se tak posunul na dělené první místo tabulky střelců, které dosud okupoval pouze Stanislav Tecl z pražské Slavie.

„Připravovali jsme se na něj poctivě, ale on prostě přesně ví, kde má stát. To, že nám dal tři góly, je čistě naše blbost," zlobil se obránce Martin Chlumecký, který právě s brněnským kapitánem svedl mnoho soubojů, jelikož nastoupil na pozici stopera.

„Řezníček má na kontě devět gólů. My máme na hrotu Pavla Černého, který je pro nás sice v mezihře hrozně důležitý, ale za dvanáct zápasů se netrefil ani jednou. V tom je problém, dneska jsme jednoduše dostali lekci z efektivity," opřel se do střelecké nemohoucnosti zkušeného útočníka Kováč. Nit ale nenechal suchou ani na dalších hráčích. „Čekáme více i od ostatních, hlavně od těch, kteří již mají něco odehráno, například od Zahrady (Tomáše Zahradníčka, pozn. red.)," dodal bývalý reprezentant, který v kariéře proslul hlavně poctivou defenzivní hrou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Řezníček z Brna se raduje z druhého gólu proti Pardubicím.

Jaký to kontrast oproti jeho svěřencům, kterým právě důraz ve vlastní šestnáctce zoufale chybí. „Je to celé o práci, prostě dril. Do zimy musíme udělat ještě nějaké body, máme na to tři zápasy a pak potřebujeme získat hráče, kteří podobné situace budou zvládat," naznačil Kováč personální změny.

Jediným světlým momentem pro utrápené Pardubice byl tak výkon střídajícího Dominika Mareše, který deset minut před koncem svým prvním ligovým gólem snížil na konečných 1:3. „Snesl velmi slušné měřítko, je tahový a nebojí se soubojů.," chválil trenér teprve 19letého mladíčka. „Na naši hru se sice opticky nekouká špatně, pak ale inkasujeme z chyb vzadu a na každý vstřelený gól se naopak strašně nadřeme. Fotbal sice hrajeme hezký, ale je to k ho*nu," uzavřel Kováč.

Reklama

Související témata: