Hlavní obsah

Van Burena mažu z telefonu, vzkázal Horejš. V týdnu měl pohovor s Peltou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zarmoutili ho jeho bývalí svěřenci. Jablonecký kouč David Horejš prohrál své první Podještědské derby na hřišti Liberce 0:2. Za Slovan se trefil Michael Rabušic a Mick van Buren. Tedy útočníci, které trénoval v Českých Budějovicích. „Van Burena si mažu z telefonu. Tohle se nedělá,“ hořce zavtipkoval Horejš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš při zápase v Liberci.

Článek

Mick van Buren odehrál v Dynamu pod Davidem Horejšem celkem 34 zápasů, ale slitování s ohroženým koučem neměl. Kouč Jablonce po čtvrté prohře v řadě 30letému útočníkovi Liberce v nadsázce "vyčinil" hned na hřišti.

„Měli jsme spolu obrovský vztah. Když Mick přišel do Budějovic, tak se zranil a jezdili jsme spolu hodně na kole a dost jsme se sblížili. Přeju mu, aby se mu dařilo, teď má i dobrou sezonu, ale tentokrát si to mohl nechat na jindy," poznamenal smutně Horejš.

Za Liberec nastoupilo hned kvarteto jeho bývalých svěřenců. Vedle Van Burena i Talovjerov, Mészáros a Rabušic. Pátým mohl být i Valenta, ale ten v týdnu onemocněl. „Kluků bylo hodně, ale teď jsou jinde a jsem rád za moje současné hráče. Mrzí mě hodně, že jsme utkání nezvládli. Musíme se zvednout a makat dál. Horší by bylo, kdybychom na tom byli herně špatně, to by už asi bylo těžký. Bavíme se spolu o tom a myslím, že i hráči cítí, že se to už musí zlomit. Jen tomu musíme jít trochu víc naproti, příště situace vyřešit trochu jinak a snad nám to už přinese body, které nutně potřebujeme," věřil Horejš.

Jablonečtí v 59. Podještědském derby doplatili na zahazování šancí. „Soupeři jsme darovali tři body. Rozhodla naše produktivita, protože jsme si dokázali vytvořit, a hlavně neproměnit spoustu šancí. Myslím, že jsme byli lepším týmem než domácí. Ti využili dvě standardní situace. Nebyli lepší, ale šťastnější," hořekoval Horejš.

Když se v prvním poločase přeci jen Chramosta trefil, gól neplatil pro ofsajd. A ve druhém poločase zase sudí odvolal nařízenou penaltu ze stejného důvodu, neboť v postavení mimo hru se ocitl Polidar.

„Co my jsme dokázali nedat... Nechci ani říct, že je to smůla. V těchto situacích se musíme zachovat jinak a proměnit je. Hráči to musí v těchto momentech zlomit na naši stranu. Ze šancí jako měl Honza Chramosta, Vlado Jovovič nebo Venda Sejk musí být alespoň jeden gól být," řekl kouč Jablonce.

Už po porážce v minulém kole s Plzní přiznal, že po třech ligových prohrách a vypadnutí v domácím poháru cítí stoupající tlak. V týdnu měl pohovor s majitelem klubu Miroslavem Peltou. „Měli jsme spolu debatu, komunikujeme spolu hodně často, de facto každý den. Pan Pelta byl i včera v kabině a něco nám k tomu řekl, ale to si nechám pro sebe," prozradil.

Zvýšil se nyní tlak? „Chci se od toho oprostit i kluky jsem nabádal, aby tohle vůbec neřešili. Dokud spolu budeme pracovat, tak chceme ovlivnit to, co můžeme a připravit se na další zápas," uzavřel Horejš. V dalším kole jeho tým čekají České Budějovice.

Reklama