Hlavní obsah

Fotbal má trojici, která provizorně nahradí komisi rozhodčích

Praha
Aktualizováno

Komise rozhodčích byla po skandálu Romana Berbra rozpuštěna, profesionální soutěže bez ní ovšem fungovat nemohou. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR) rozhodnutím per rollam proto schválil trojici fyzických osob, které budou s omezeným mandátem vykonávat původní náplň práce komise. Jsou jimi Jan Zahradníček, Tomáš Bárta a Jiří Kureš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Červená karta v ruce rozhodčího, teplický David Heidenreich v Edenu nedohrál.

Článek

Chovancova komise byla rozpuštěna, chystá se však restart profesionálních soutěží.

Rozhodčí budou mít zatím na starosti tři muži. Jejich primárním úkolem bude delegovat rozhodčí a delegáty na jednotlivá utkání.

Jan Zahradníček je předsedou moravské komise rozhodčích, je delegován za FAČR. Tomáš Bárta je výkonným ředitelem LFA, která ho nominovala. Jiří Kureš, předseda pravidlové komise, dostal společnou nominaci FAČR a LFA.

Pavel Nečas se rozohnil nad kauzou BerbrVideo: O2 TV Sport

Trojice, bez jmenování jejího předsedy, má na základě předchozího rozhodnutí výkonného výboru FAČR omezený mandát do doby, než bude jmenována nová řádná komise rozhodčích.

„Hledání osob, které by v dnešní obtížné době chtěly dělat tuto práci, navíc s omezeným mandátem, byla extrémně složitá. O to více si cením přístupu i odpovědnosti všech tří zmíněných pánů. Věřím, že práce skupiny bude plně profesionální a transparentní, a v tomto směru bude také následně doceněna," poukazuje Martin Malík, předseda FAČR.

„Jsem rád, že se nám společně s FAČR podařilo najít řešení nelehké situace vyvolané odvoláním komise rozhodčích. Věřím, že jsme zvolili kvalitní, byť dočasné, složení aparátu, který zajistí rozhodčím odpovídající servis a podporu nutnou pro jejich výkony při obnovení ligových soutěží," přidává se Dušan Svoboda, předseda LFA.

Reklama