Hlavní obsah

Slavia deklasovala Olomouc a odskočila Spartě, Plzeň znovu ztratila

Aktualizováno

Čtyři duely 25. kola servírovala v sobotním menu fotbalová Fortuna liga. Mistrovská Plzeň natáhla sérii bez výhry, v Mladé Boleslavi i díky brankáři Staňkovi uhrála bezbrankovou remízu. Diváci se gólu nedočkali ani v duelu Baníku Ostrava proti Liberci, domácí přitom hráli dlouho proti desíti. Hodně nepovedený výkon naopak předvedly České Budějovice, které od první minuty hrály v oslabení a ve Zlíně nakonec padly 1:5. Vedoucí Slavia ve večerním utkání nadělila Olomouci čtyřgólový debakl a v čele tabulky znovu odskočila Spartě na rozdíl tří bodů. Letenské čeká v neděli domácí duel se Zbrojovkou Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Mick Van Buren oslavuje vedoucí gól v utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Slavia si potřebovala sebevědomým výkonem spravit chuť, po trojici zaváhání na hřištích soupeřů ji v tabulce bodově dostihla rozjetá Sparta. Se Sigmou navíc na podzim prohrála na Hané 0:2, v sobotu ale sešívaným dodávala klid suverénní domácí bilance: Vršovičtí v Edenu zvítězili ve všech 12 ligových zápasech sezony při skóre 46:6. Šestá Olomouc se sice mohla mohla pochlubit desetikolovou bodovou šňůrou, spolu se Spartou byla rovněž na jaře stále neporažena.V prvním poločase hosté domácícm dokázalu vzdorovat, v nastavení prvního poločasu je ale nalomil gól Van Burena. Lingr v 62. minutě přinesl na lavičku Pražanů klid a rozjetá Slavia nakonec přidala ještě další dvě branky.

Plzeňská Viktoria na půdě Mladé Boleslavi nepředvedla směrem dopředu zrovna oslnivý výkon a přes brankáře Šedu se nedokázala ani jednou prosadit. Mladoboleslavští si přitom vypracovali celou řadu vyložených šancí, ty však končily na velmi dobře chytajícím Staňkovi, který se velkou měrou podepsal na bezbrankové remíze.

Dlouhou sérii bez vítězství se nepovedlo ukončit ani trápícímu se Baníku Ostrava. V duelu proti Slovanu Liberec byl střelecky i herně lepší, ke kýžené brance nevedla ani početní převaha. Hostující Preisler se totiž po hodině hry nechal vyloučit, jeho celek přesto vybojoval alespoň bod za remízu 0:0. Oba týmy nezvítězily v sedmém kole po sobě.

Proč fotbalová Plzeň na jaře klopýtá? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Na 25. kolo by jistě rádi zapomněli hráči Českých Budějovic. Již v první minutě se za nedovolený zákrok předčasně poroučel do kabin Lukáš Havel a Zlínu se tak hned začátku vytvořila ideální pozice k vítězství. Ševci se v prvním poločase dokázali prosadit dvakrát, po změně stran přidal další tři zásahy. Soupeř naopak kontroval jedinkrát a duel tak skončil 5:1 pro domácí.

Program 25. ligového kola
Sobota
Zlín - České Budějovice 5:1
Branky: 26. Kozák, 44. Balaj, 56. Vukadinovič, 83. Didiba, 90+2. Kovinič - 78. Zajíc.
Ostrava - Liberec 0:0
Mladá Boleslav - Plzeň 0:0
Slavia - Olomouc 4:0
Branky: 45+3. Van Buren, 62. Lingr, 75. Schranz, 90.+4 Jurečka.
Neděle
16:00 Teplice - Hradec Králové
16:00 Sparta - Brno
16:00 Jablonec - Pardubice
19:00 Bohemians - Slovácko

Reklama

Související témata: