Hlavní obsah

Sparta zvládla i druhý šlágr. Plzeň přejela Brno a odskočila Slavii

Aktualizováno

První fotbalová liga nabídla ve středu dohrávky 4. a 14. kola. Vedoucí Plzeň si spravila chuť a po sobotní porážce 0:1 se Spartou zvítězila doma s Brnem jasně 4:0. Také třetí Sparta doma dominovala. V repríze posledního finále MOL Cupu si jednoznačně poradila se Slováckem a tři body bere po výhře taktéž 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sadílek (třetí zprava) ze Sparty Praha vsítil branku na 1:0 proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Plzeň už nemá utkání k dobru a situace v tabulce je tak přehlednější. Viktoriáni mají díky drtivému vítězství nad Brnem čtyřbodový náskok před druhou Slavií. Svěřenci trenéra Michala Bílka tak získali jistotu, že zimní přestávku stráví na prvním místě.

Dvakrát se proti Zbrojovce prosadil útočník Tomáš Chorý. Premiérové trefy v lize za Plzeň zaznamenali Adam Vlkanova a Fortune Bassey.

Sparta stáhla náskok rivala z Edenu na pět bodů. Letenští domácím koncertem navázali na víkendové vítězství nad Plzní. Slovácko padlo po dvou ligových výhrách a v tabulce je desáté.

Utkání na Letné bylo v prvním poločase na pět minut přerušeno, když příznivci z domácího kotle naházeli na hrací plochu několik světlic a dělbuchů.

Předseda komise rozhodčích Radek Příhoda v pořadu TIKI-TAKA mluví o chybě sudího Fraňka v Plzni.Video: O2 TV Sport

Fotbalová liga, dohrávka 4. kola
Plzeň - Brno 4:0
Branky: 24. Vlkanova, 53. a 77. (z pen.) Chorý, 89. Bassey
Fotbalová liga, dohrávka 14. kola
Sparta - Slovácko 4:0
Branky: 09. Sadílek, 30. Čvančara, 65. Haraslín, 89. Karabec

Reklama