Hlavní obsah

Šlágr plný emocí vyhrála Plzeň, dva góly Slovácka sudí neuznal. Baník měl doma nabito

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražská S vyhrála v sobotu venku o gól, ale přece. Na řadě teď jsou další duely 17. kola fotbalové Fortuna ligy. Mladá Boleslavi prohrála s Pardubicemi 2:3. Středočeši propadli v první půli, když ji prohráli 0:3 a manko nedohnali. Bohemians podlehli Jablonci 1:2. Hosté si do půle vybudovali vedení 2:0, Klokani už jen korigovali skóre, když severočeský tým dohrával bez dvou vyloučených. Baník doma vyhrál nad Českými Budějovicemi 4:1. Slovácko ve šlágru kola podlehlo Plzni 1:2 a prohrálo doma poprvé v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Havel z Plzněn slaví gól na hřišti Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Pardubice měly v Boleslavi pořádně nabito a už v úvodních 18 minutách vedly 3:0, když se trefili dvakrát Mojmír Chytil a jednou Cadu. Další Brazilec Ewerton sice krátce po změně stran snížil a poslední slovo měl v druhé minutě nastavení střídající Daniel Fila, ale to radost z vítězství hostům nevzalo.

Východočeši venku v nejvyšší soutěži podruhé za sebou vyhráli a Boleslav v lize na čtvrtý pokus poprvé porazili. Středočeši nebodovali po dvou vítězstvích a nevyužili šanci poskočit do elitní šestky. Zůstali na sedmém místě.

Ostrava o výhře nad Dynamem rozhodla třemi góly v úvodní půlhodině, kdy se postupně trefili Jiří Klíma, Jiří Fleišman a David Buchta. V 85. minutě snížil střídající Michal Škoda, ale poslední slovo měl vzápětí domácí Nemanja Kuzmanovič. Baník prodloužil sérii bez porážky na šest kol a v tabulce si upevnil páté místo. Jihočeši venku v lize potřetí za sebou nebodovali.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič a Jaroslav Svozil z Ostravy se radují z gólu.

Jablonec i přes dvojnásobné oslabení zvítězil 2:1 na hřišti Bohemians 1905 a v nejvyšší soutěži naplno bodoval po devíti zápasech. Severočechy dostal v osmé minutě do vedení Tomáš Čvančara, těsně před pauzou pak zvýšil David Houska. Ačkoliv hosté dohrávali duel bez vyloučeného Tomáše Malínského a Václava Pilaře, Pražanům se v závěru podařilo jen snížit zásluhou Petra Hronka.

Plzeň zvítězila ve šlágru na hřišti Slovácka 2:1. Viktorii poslal už po 45 sekundách do vedení Milan Havel a pojistku přidal v 68. minutě Jean-David Beauguel. V nastavení snížil střídající Ondřej Šašinka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Havel z Plzně, Michal Kohút ze Slovácka a Luděk Pernica z Plzně.

Sudí Ondřej Pechanec za stavu 0:1 neuznal Slovácku po konzultaci s videorozhodčím dvě branky. Tým z Uherského Hradiště poprvé v ligové sezoně doma ztratil body, v posledních dvou kolech prohrál a na čtvrtém místě tabulky má už jen tříbodový náskok na pátou Ostravu.

Program 17. ligového kola:
Sobota
Teplice - Zlín 4:1
Liberec - Hradec Králové 1:0
Karviná - Sparta 1:2
Olomouc - Slavia 0:1
Neděle
Mladá Boleslav - Pardubice 2:3
Branky: 56. Ewerton, 90+2. Fila - 8. Cadu, 10. a 18. Chytil.
Ostrava - České Budějovice 4:1
Branky: 2. Klíma, 7. Fleišman, 28. D. Buchta, 87. Kuzmanovič - 86. Michal Škoda.
Bohemians - Jablonec 1:2
Branky: 85. Hronek - 8. Čvančara, 45. Houska.
Slovácko - Plzeň 1:2
Branky: 90.+2 O. Šašinka - 1. Havel, 69. Beauguel.

Reklama

Související témata: