Hlavní obsah

Plzeň vyhrála v zasněžené Boleslavi, Jablonec přestřílel Teplice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva odložené zápasy nabídla ve středu fotbalová Fortuna liga. V dohrávce 6. kola se v Mladé Boleslavi představila Plzeň, Západočeši pojedou domů spokojenější, ve městě automobilů vyhráli 3:1. Zajímavou přestřelku nabídl odložený duel 16. kola v Jablonci, domácí porazili Teplice 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté Plzně se radují z branky Robina Hranáče na 3:1

Článek
Fotogalerie

Plzeň prožila v Mladé Boleslavi snový začátek, už v páté minutě se k odraženému míči po rohovém kopu dostal Pavel Šulc a ranou pod břevno poslal hosty do vedení. Domácím se podařilo srovnat v nastavení prvního poločasu, ke střele zpoza vápna se dostal Martin Suchomel a tvrdou ranou nedal Staňkovi šanci.

Viktoria začala i druhý poločas gólově, opět se prosadil Šulc. Následoval tlak Mladé Boleslavi, na srovnání ale nedošlo, naopak v 95. minutě navýšil na konečných 3:1 ranou do odkryté branky Robin Hranáč.

Duel mezi Jabloncem a Teplicemi nabídl parádní přestřelku. Domácí začali ideálně, už v 16. minutě je poslal do vedení z pokutového kopu Miloš Kratochvíl, na jeho branku reagoval o jedenáct minut později teplický záložník Filip Havelka. Radost Sklářům nevydržela příliš dlouho, ve 45. minutě si vlastní branku dal obránce Jakub Urbanec.

Po změně stran podruhé v zápase vyrovnali hosté, k bodu je přiblížil po proměněné penaltě svým druhým gólem Havelka. O tom, že tři body zůstanou v Jablonci, rozhodl v 86. minutě domácí kanonýr Jan Chramosta, který dal čtvrtý gól v ligové sezoně.

6. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 1:3 (1:1)
Branky: 45.+3 Suchomel - 5. a 51. Šulc, 90.+5 Hranáč
17. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Teplice 3:2 (2:1)
Branky: 16. Kratochvíl z pen., 45. vlastní Urbanec, 85. Chramosta - 27. a 65. z pen. Havelka

Reklama