Hlavní obsah

Sparta rozhodla derby se Slavií gólem z penalty v nastavení. Plzeň doma selhala. Liberec si zastřílel

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty porazili Slavii 3:2 díky gólu v sedmé minutě nastavení z penalty a na prvním místě tabulky navýšili svůj náskok po druhém kole skupiny o titul na pražského rivala na pět bodů. Letenští se tak výrazně přiblížili k titulu. Obhájci prvenství z Plzně prohloubili svoji krizi, když doma nečekaně prohráli se Sigmou Olomouc 1:3. Hanáci rozhodli o svém vítězství ve druhé půli. Ve skupině o umístění Liberec vysoko vyhrál nad Českými Budějovicemi 4:0 a je ve finále. Tam nastoupí proti Hradci Králové, který si poradil s Mladou Boleslaví 2:0.

Penalta? My valíme do poslední minuty, soupeři z toho dělají chyby. Každý, ať si to vnímá, jak chce, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Až ve čtvrtém velkém pražské derby této sezony se dočkala Sparta vítězství, kterým zřejmě rozhodla boj o titul, na který už Letenští čekají od roku 2014. Slavia dokázala zápas dvakrát srovnat. Když už se zdálo, že dramatický duel skončí dělbou bodů, přišla pro hosty krutá rána.

Po zákroku Igoha Ogbua na Awera Mabila odpískal sudí penaltu, kterou v sedmé minutě nastavení proměnil Ladislav Krejčí.

Bohužel jsme první inkasovali a to byl ten problém, ví Ivan Schranz. Penalta? PřísnáVideo: Sport.cz

Plzeň na domácím hřišti selhala a odmítla definitivní pojistku třetího místa. V nastavení první půle sice otevřel skóre plzeňský Rafiu Durosinmi, ale ještě před pauzou vyrovnal vlastním gólem Jan Sýkora. Krátce po změně stran dokonal obrat Dele Israel a pojistku Sigmy přidal v 74. minutě Jan Navrátil. Olomouc vyhrála po čtyřech kolech a udržela naději na čtvrtou příčku, na kterou nyní v neúplné tabulce ztrácí z šesté pozice čtyři body.

Ve skupině o umístění se rozhodlo o finalistech. České Budějovice sice mířily k duelu v Liberci s náskokem po domácí výhře 3:2, jenže odvetu plně ovládli Severočeši. Před pauzou poslal domácí do vedení Kozák, po přestávce si hráči Slovanu otevřeli na trávníku střelnici a dalšími třemi góly dali razítko na postup do finále.

Studio s VIP hosty přímo na stadionu
Očekávané derby Sparta vs. Slavia i další sobotní utkání FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio k odpoledním zápasům moderátora Petra Svěceného začíná ve 14:30, jako expert se představí Honza Rajnoch. Hlavní derby studio pak začíná v 17:20. Do studia Petra Svěceného dorazí experti Jakub Podaný a Antonín Rosa. Přímo na stadionu bude přítomen moderátor David Sobišek, který bude zvát hosty z řad VIP diváků. Aktuální informace přímo z hrací plochy bude přinášet reportér Radek Šilhan. Samotným zápasem pak provedou komentátoři ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Sestřih všech sobotních odehraných duelů nabídne od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Hradec Králové po úvodní bezbrankové remíze s Mladou Boleslaví zabral a už do přestávky v odvetě, která se hrála opět ve městě automobilů, dvakrát udeřil a rozhodl o postupu do finále skupiny o umístění. Mladoboleslavský kapitán Marek Matějovský odehrál 400. utkání v nejvyšší soutěži, radost však po závěrečném hvizdu neměl.

Program 2. kola ligové nadstavby
Sobota
Skupina o titul:
Plzeň - Olomouc 1:3
Branky: 45.+3 Durosinmi - 45.+5. vlastní Sýkora, 54. Israel, 75. Navrátil.
Sparta - Slavia 3:2
Branky: 30. Haraslín, 63. Sörensen, 90.+7. Krejčí (z pen.)- 36. Schranz, 85. Tecl
Skupina o umístění:
Liberec - České Budějovice 4:0
Branky: 39. Kozák, 66. Frýdek, 82. Tupta, 90. Olatunji.
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 26. Koubek, 28. Vašulín.
Neděle
Skupina o titul:
18:00 Bohemians - Slovácko
Skupina o záchranu:
15:00 Jablonec - Ostrava
15:00 Brno - Pardubice
15:00 Teplice - Zlín

Reklama