Hlavní obsah

Sparťanské oslavy se odkládají. Slavia zdolala Plzeň, Slovácko se dotáhlo na klokany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sparťanské oslavy titulu se minimálně do úterý odkládají. Letenští v nedělním 3. kole nadstavby otočili doma s Bohemians a zvítězili 2:1. Slavia ovšem ve večerním klání zdolala v Edenu Plzeň 2:1 a Letenští tak slavit ještě nemohou. Spartě nicméně stačí ve zbývajících dvou kolech získat bod a po devíti letech čekání se stane mistrem. Slovácko remizovalo 2:2 s Olomoucí a v boji o čtvrtou příčku zaručující předkolo evropských pohárů se bodově dotáhlo na klokany.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Václav Jurečka ze Slavie (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu v utkání s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie porazili doma Plzeň 2:1. Utkání rozhodl dvěma góly útočník sešívaných Václav Jurečka. Slavia ztrácí dvě kola před koncem soutěže na Spartu pět bodů. O titulu se může rozhodnout v úterý, pokud Sparta uhraje alespoň bod na Slovácku nebo když Slavia zaváhá v Olomouci.

Klokany poslal v pražském derby do vedení v 58. minutě Adam Jánoš. V polovině druhého dějství srovnal z penalty Ladislav Krejčí mladší a v 85. minutě dokonal obrat Jan Kuchta. Sparta v lize natáhla sérii bez prohry na 20 kol. Klokanům ztráta komplikuje boj o Evropu. Bohemka má stejně bodů jako Slovácko, které s sí bojuje o čtvrtou příčku.

Slovácko remizovalo s Olomoucí 2:2. Bod pro tým z Uherského Hradiště zajistil v 85. minutě náhradník Jan Kalabiška. Vzhledem k prohře Bohemians na Spartě mají Slovácko i Sigma stále naději na konečné čtvrté místo zajišťující účast ve druhém předkole Konferenční ligy. Páté Slovácko má 49 bodů stejně jako Bohemians, ale klokani mají výhodu lepšího postavení v tabulce po základní části. Šestá Olomouc na oba rivaly ztrácí čtyři body.

Sparťanský recept pro Evropu. Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Studio s Rajnochem, Folprechtem a Kalivodou
Očekávané derby Sparta vs. Bohemians Praha 1905 i další sobotní utkání FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio k odpoledním zápasům moderátora Davida Sobiška začíná ve 14:30, jako expert se představí Honza Rajnoch. K večernímu zápasu Slavia - Plzeň pak do studia dorazí dvojice expertů Zdeněk Folprecht a David Kalivoda. Sestřih všech sobotních odehraných duelů nabídne od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.
Program 3. kola ligové nadstavby
Sobota
Skupina o titul:
Sparta - Bohemians 2:1
Branky: 69. Krejčí z pen., 85. Kuchta  - 58. Jánoš
Slovácko - Olomouc 2:2
Branky: 45. Hofmann, 85. Kalabiška - 50. Ventúra, 80. Žifčák
Slavia - Plzeň 2:1
Branky: 6. a 69. Jurečka - 56. Durosinmi
Neděle
Skupina o umístění:
15:00 Hradec Králové - Liberec
Skupina o záchranu:
15:00 Jablonec - Brno
15:00 Pardubice - Zlín
15:00 Ostrava - Teplice

Reklama