Hlavní obsah

Favorité v boji o první ligu nezaváhali. Pardubice vládly v Příbrami, Zlín zdolal Vyškov

Aktualizováno

Úvodní dva duely odstartovaly baráž o fotbalovou Fortuna ligu. Patnáctý tým nejvyšší soutěže Zlín doma zdolal druhý celek druhé ligy Vyškov těsně 1:0. Ještě lepší výchozí pozici si vypracovaly Pardubice, když třetí tým FNL Příbram přehrály na jejím hřišti 2:0. Odvety jsou na programu v neděli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Pardubic se radují z branky.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Příbrami mohli skóre proti Pardubicím otevřít již v 6. minutě, ale Zeronikova střela skončila jen na levé tyči Markovičovy branky. V dalším průběhu prvního poločasu měli více ze hry hosté, do gólových šancí se však nedostávali.

Naopak to byli domácí, kteří mohli v 36. minutě otevřít skóre, ale Dudlova střela opět jen orazítkovala levou tyč. Už o minutu později se mohl do střelecké listiny zapsat hostující Janošek, jeho ránu ale Melichar bez problémů kryl.

A domácí za neproměněné šance ve druhém poločase tvrdě zaplatili. Ve 49. minutě se k dorážce dostal Sychra a poslal Pardubice do vedení. Ještě hůře bylo Příbramským po hodině hry. Po Petrákově faulu ve vápně proměnil pokutový kop Janošek a hosté vedli už o dvě branky.

Příbram mohla souboj o nejvyšší soutěž pořádně zdramatizovat těsně před koncem, Antwiho hlavičku však skvěle zlikvidoval Markovič. Pardubice tak vyhrály 2:0 a jsou blízko udržení v první lize.

Brno po roce opět sestupuje. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zlín se na výhru nadřel

Favorizovaný Zlín začal bitvu s Vyškovem lépe, Slončíkův pokus v 6. minutě skončil jen v náručí Kinského. Poté si však zvali slovo fotbalisté Vyškova, když se do šancí postupně dostali Němeček či Kanakimana, který trefil levou tyč Dostálovy branky. Kanakimana se v nadějné šanci objevil i v 37. minutě, jeho střelu však zablokoval jeden z domácích obránců.

Ševci ve druhém poločase zvýšili aktivitu. Po hodině hry ještě hosty spasil výborným zákrokem Kinský, který vytěsnil Hrubého střelu, o chvíli později však na Drameho střelu k tyči již reagovat nemohl. Více branek už do konce zápasu nepadlo, Zlín si tak do nedělní odvety odváží těsnou výhru 1:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Lahodný z Vyškova, Check Oumar Souaré z Vyškova a Vukadin Vukadinovič ze Zlína.

Baráž o první fotbalovou ligu - úvodní utkání:
Příbram - Pardubice 0:2
Branky: 49. Sychra, 62. Janošek
Zlín - Vyškov 1:0
Branka: 64. Drame

Reklama

Související témata: