Hlavní obsah

Posílená Plzeň proti oslabenému Hradci urvala výhru. V čele ligy je Bohemka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga má za sebou kompletní sobotní program. Hodně těžkou práci měla mistrovská Plzeň, které se v závěru zápasu přeci jen povedlo oslabený Hradec udolat výsledkem 2:1. Poprvé v sezoně se povedlo uspět ostravskému Baníku, který v početní nevýhodě hrající Zlín zdolal 3:1. I po třetím kole drží neporazitelnost Zbrojovka Brno, která dokázala souboj s Mladou Boleslaví otočit a vyhrát 3:1. Dvě červené karty přinesl i souboj Teplic s Bohemkou, hosté nakonec o výhře 1:0 rozhodli až v závěru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují vítězný gól na 2:1.

Článek
Fotogalerie

Postupem nabuzená Viktoria Plzeň měla v Hradci Králové těžkou šichtu. Votroci si zápas zkomplikovali vyloučením Vojtěcha Smrže z 29. minuty, což plzeňští po několika minutách potrestali. Hradec ještě před změnou stran srovnal krok a v deseti lidech usiloval o zisk cenného bodu. V závěru zápasu ovšem Viktorii spasil její navrátilec Václav Pilař, který se postaral o rozhodující trefu na 2:1.

První tři body do tabulky počítá Baník Ostrava. Svěřenci trenéra Pavla Vrby dokázali v rozmezí necelých 25 minut skórovat hned třikrát, čímž rozhodli o vítězi zápasu. Oslabený Zlín, který se od 28. potýkal bez vyloučeného Jana Silného, po změně stran přeci jenom našel recept na brankáře Laštůvku, Baník se přesto může radovat z výhry 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý a jeho zakončení nůžkami v zápase proti Hradci.

Pořádné drama nabídl souboj Teplic s Bohemians. Po nezáživném prvním dějství, které toho z fotbalového hlediska moc nenabídlo, přišla červená karta pro hostujícího Romana Květa. Teplice přesilovku využít nedokázaly, naopak v závěru po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch také Lukáš Mareček, což celek z Prahy využil k přesné trefě Antonína Křapky. Bohemians tak bodovali i potřetí za sebou, z Teplic vezmou výhru 1:0.

Rozjetá Zbrojovka pokračuje ve spanilém vstupu do ligové sezony. Mladá Boleslav se sice díky brance Milana Škody dostala ve 26. minuty do vedení, od té doby ale pálili už jenom domácí. Nejprve po změně stran přesně zacílil Filip Souček, zhruba deset minut před koncem řádné hrací doby rozhodl o výhře Zbrojovky Michal Ševčík, na kterého v nastaveném čase ještě navázal spoluhráč Róbert Matejov. 3:1 pro Brno.

Program 3. ligového kola
Sobota
Ostrava - Zlín 3:1
Branky: 14. Frydrych, 34. Jaroň, 38. Buchta - 77. Kolář
Brno - Mladá Boleslav 3:1
Branky: 49. Souček, 79. Ševčík, 90+4. Matejov - 26. Škoda
Teplice - Bohemians 0:1
Branka: 85. Křapka
Hradec Králové - Plzeň 1:2
Branka: 44. Kubala - 39. Chorý, 84. Pilař
Neděle
16:00 Jablonec - Slavia
16:00 České Budějovice - Slovácko
16:00 Pardubice - Liberec
19:00 Sparta - Olomouc

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články