Hlavní obsah

Mistr v ráži! Posilování nekončí, Bassey další novou tváří Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jakmile si postupem do play off Ligy mistrů zajistili přibližně 300 milionů korun, pořádně se na trhu rozšoupli. Fotbalová Viktoria Plzeň vítá ve svém kádru útočníka Fortune Basseyho, který přichází z maďarského Ferencvárose na roční hostování s následnou opcí. Bývalý hráč Českých Budějovic přichází pouhý den poté, co se novými viktoriány stali obránce Václav Jemelka a křídelník Erik Jirka.

Foto: Michal Bártík/Dynamo České Budějovice

Fortune Bassey v dresu Českých Budějovic

Článek

Neskutečná palba. Český mistr získal v létě již čtrnáct posil!

Nigerijský útočník Fortune Bassey je známý především ze svého působení v Českých Budějovicích, kde se dokázal vypracovat mezi ligové hvězdy. Loni během podzimní části vstřelil 9 ligových branek a zajistil si přestup do Ferencvárose Budapešť, se kterým pak oslavil mistrovský titul.

Nyní přichází na roční hostování s opcí do Viktorie. „Naším cílem bylo rozšířit kádr a posílit ve všech řadách před velmi náročným podzimem na domácí i evropské scéně. Jsem rád, že se podařilo dokončit příchod takto kvalitního hráče do ofenzivy," libuje si na klubovém webu generální ředitel Adolf Šádek.

Sestřih odvetného utkání 3. předkola Ligy mistrů Plzeň - TiraspolVideo: O2 TV Sport

„Viktorii velmi dobře znám, velký klub s velkými ambicemi. Když se tato možnost naskytla, neváhal jsem. Je to pro mě obrovská výzva, čekají nás velké zápasy v Evropě i v lize a já udělám všechno, abych byl pro tým přínosem," těší se Bassey.

Třiadvacetiletý útočník se ihned zapojí do přípravy a trenérům by měl být k dispozici již pro sobotní ligový duel s Hradcem Králové. „Fortune v Budějovicích ukázal, že jde o výborného útočníka. Má potřebnou rychlost, dynamiku a dobré zakončení," představuje posilu hlavní kouč Michal Bílek.

Vzhledem k tomu, že Bassey zasáhl v dresu Ferencvárose do předkol Ligy mistrů, nemůže za Viktorii nastoupit ve dvojzápase play off proti Karabachu. Pro skupinovou fázi Ligy mistrů, případně Evropské ligy však bude plně k dispozici.

Reklama

Související témata: