Hlavní obsah

Fotbal truchlí. Zemřel Josef Vojta, třemi góly přispěl k olympijskému stříbru

Aktualizováno

Spartu a celý český fotbal zasáhla smutná zpráva. Ve věku 87 let zemřel Josef Vojta. V rudém dresu sehrál 351 zápasů a vstřelil 77 gólů. Vyhrál dva mistrovské tituly nebo Středoevropský pohár. Výraznou stopu zanechal také v československé reprezentaci. V roce 1964 s národním týmem získal stříbro na olympijských hrách v Japonsku. Na turnaji vstřelil tři branky.

Foto: sparta.cz

Josef Vojta zemřel ve věku 87 let.

Článek

Smutnou zprávu přinesla Sparta na svém webu. Na Letnou Josef Vojta přišel v roce 1959 z Ústí nad Labem. Na začátku 60. let Sparta bojovala o holé přežití v nejvyšší soutěži. O pět let později už ovšem s klubem Vojta oslavil vítězství ve Středoevropském poháru a také v poháru Československém. V roce 1965 se pak Vojta stal poprvé mistrem ligy. Druhý titul ve Spartě oslavil v roce 1967.

Jak klub připomíná, Vojta byl při vítězství ve Středoevropském poháru klíčovým mužem a dvakrát si také zahrál čtvrtfinále Poháru mistrů evropských zemí.

"Aktivním fotbalistou byl Josef Vojta také po skončení profesionální kariéry, když nastupoval za sparťanskou Starou gardu. Vojta je také členem Dvorany slávy ACS a rovněž se 147 ligovými zápasy patří do Sparta Plejer Clubu," připomíná klub.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalové mužstvo Spartak Praha Sokolovo (Sparta) zleva stojící Václav Mašek, Ladislav Svoboda, Václav Starý, Jiří Gůra, Josef Vojta. Sedící zleva Tadeáš Kraus, Květoslav Novák, Arnošt Pazdera, Antonín Kramerius, Andrej Kvašňák, Vladimír Táborský

Za reprezentační A-tým odehrál Vojta sedm zápasů.

Reklama

Související témata: