Hlavní obsah

Fotbalista Ljevakovič stihl odmítnout reprezentaci a oženit se

TEPLICE

Hektickou dovolenou má za sebou teplický záložník Admir Ljevakovič, jenže po rušné sezoně ho to ani příliš nepřekvapilo. Pětadvacetiletý bosenský záložník, který na jaře přilákal pozornost několika zahraničních klubů, se totiž stihl propracovat do širšího kádru bosenské reprezentace, nabídku odmítnout a místo toho se oženit.

Článek

I když Ljevakovič nepatří v muslimské Bosně k náboženským fanatikům, tradice prý respektoval. "V Bosně je to se svatbou o dost jiné, není v kostele, ale v mešitě, a je s ní spojená spousta zvyků," popisoval po návratu z domova v rozhovoru s novináři. "Ale základ je všude asi podobný. Řekneš ano a končíš," prohlásil záložník a chvíli mu trvalo, než našel v českém vyznění věty dvojsmysl.

Ljevakovičova svatba se málem změnila v setkání bosenských hráčů z české ligy. "Hostů bylo hodně, asi dvě stovky. Přijeli Merzič, Mahmutovič, ale i Vršajevič, který hrál za Kladno a Spartu. Jen Edin (Džeko) nemohl kvůli reprezentaci," vypočítal svatebčany Ljevakovič.

Kvůli svatbě se mu prý klidná dovolená změnila v rychle se točící kolotoč. "Neměl jsem na nic čas, ani na svatební cestě jsme ještě nebyli. Až nám skončí příprava, přijede žena za mnou a budeme v Teplicích, ale někdy si to vynahradit musíme," prohlásil. Kvůli nedostatku času prý odmítl i pozvánku do reprezentace. "Na konci sezony se hrál nějaký kombinovaný zápas A týmu a mě povolali jakoby do béčka, ale nakonec jsem to odmítl. Nebyl čas," pokrčil rameny.

Daleko nebyl ani odchod do německé bundesligy. Jednu konkrétní nabídku ale smetli tepličtí funkcionáři ze stolu a spolu s dalšími oporami si Ljevakoviče nechali minimálně do srpnové kvalifikace na Evropskou ligu. Bosňanovi to prý ale zatím nevadí. "Od toho tu jsou jiní. Já se soustředím v Teplicích jen na přípravu. Abychom v Evropě uspěli, musíme ještě hodně pracovat," dodal.

Reklama

Související témata: