Hlavní obsah

Fotbalista Mašek přichází z Rakouska do Mladé Boleslavi

PRAHA

Na hostování do konce roku přichází do Mladé Boleslavi Jiří Mašek. Útočník, který hrál za turecký klub MKE Ankaragücü a posléze se stal kmenovým hráčem Tirolu Innsbruck, kde má smlouvu ještě na rok a půl. „Dostali jsme povolení na hostování. Jednalo se o komplikovanou situaci, kterou jsme prostřednictvím FIFA vyřešili tímto způsobem,“ řekl Sport.cz k příchodu hráče do Mladé Boleslavi její generální ředitel Jaromír Šeterle.

Článek

Devětadvacetiletý útočník se středočeským klubem trénuje již dva měsíce, ovšem až teď se přes orgány FIFA podařilo dohodnout, aby mohl za Mladou Boleslav nastoupit v soutěžním utkání. „Není to práce jednoho člověka, jde spíše o kolektivní rozhodnutí, kdy jsme se v klubu usnesli, že o působení Jiřího Maška budeme mít zájem,“ prozradil Šeterle.

„Přichází k nám na poslední dvě utkání, které hrajeme proti Olomouci a Jablonci. Navíc nás čekají ještě dvě utkání Poháru UEFA,“ řekl generální ředitel s tím, že Mašek má vypomoci hlavně v ligových utkáních, protože se s ním do evropského poháru nemůže počítat.

Podle slov fotbalisty Maška se spor řešil mezi kluby Ankary a Innsbrucku, které se nemohly dohodnout. Spor se musel řešit přes orgány FIFA a nakonec se do něj zapojil i klub Mladá Boleslav a ČMFS. „Řešili jsme to přes mého právníka, dlouho se to táhlo a jsem rád, že se to nakonec povedlo,“ řekl pro Sport.cz ke komplikovanému přesunu do středočeského klubu Jiří Mašek.

Sám hráč je potěšený, že se nakonec situace vyřešila tímto způsobem, i když se tato nepříjemná záležitost táhla již přes dva měsíce. „Čekal jsem, že to bude dřív, chtěl jsem už hrát. Teď jsem mohl jen tři měsíce trénovat,“ dodal Mašek.

Reklama

Související témata: