Hlavní obsah

Fotbalista Zlína Hloušek je nezvěstný. Bývalý reprezentant dluží přes dvacet milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zcela jistě to před rokem nebyl od zlínského vedení dobrý nákup. Bývalý reprezentant Adam Hloušek se vrátil loni v únoru z Polska do české fotbalové ligy, avšak naděje funkcionářů klubu z Baťova města, že vyztuží obranu Ševců, se nenaplnily. Nejenže toho kvůli častým zdravotním problémům mnoho nenahrál, ale teď se dokonce úplně vytratil.

Foto: FCVP

Adam Hloušek na archivním snímku

Článek

Podle všeho má nyní zcela jiné než fotbalové starosti. Čtyřiatřicetiletý Hloušek na sebe podal insolvenční návrh, protože dluží přes dvacet milionů korun. Nejvíc, 7.636.000 korun, sparťanovi Ondřeji Čelůstkovi. Jako první o tom informoval web isport.cz. V řízení ho u Krajského soudu v Hradci Králové zastupuje advokátní kancelář Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři, s. r. o.

Na seznamu figurují i další tuzemští fotbalisté. O 332 tisíc korun se hlásí útočník Bohemians Tomáš Necid a současnému hráči druholigového Táborska Michalu Bezpalcovi dluží Hloušek 46 tisíc. Mezi věřiteli figurují také bankovní i nebankovní společnosti.

Někdejší velký talent českého fotbalu nastoupil v lize za Zlín naposledy 10. září loňského roku proti Brnu. Trenér Ševců Pavel Vrba, který převzal tým v zimní pauze, ho podle svých slov viděl pouze jednou na začátku přípravy.

„Teď ani nevím, kde Hloušek je. Jestli na marodce nebo v Brazílii na pláži. Od té doby ho někdo hledá, a já to nejsem. Touto cestou ho pozdravuju," uvedl zlínský kouč po sobotním střetnutí nejvyšší soutěže se Spartou ironicky na adresu bývalého beka Jablonce, Slavie, Kaiserslauternu, Norimberku, plzeňské Viktorie nebo Legie Varšava.

Právě v polském klubu, s nímž vybojoval tři mistrovské tituly, si od finského spoluhráče Kaspera Hämäläinena půjčil 224 tisíc eur, což je v přepočtu 5,3 milionu korun. Jde o druhou nejvyšší položku na seznamu.

Aktuálním Hlouškovým zaměstnavatelem je Trinity Zlín, který podle insolvenčního návrhu vyplácel Hlouškovi do loňského září měsíčně 96 800 korun. Od té doby je ale výše jeho výplaty pouze dvanáct tisíc korun.

Foto: Sport.cz

Adam Hloušek působil i ve Viktorii Plzeň

Vedení zlínského klubu připustilo, že o Hlouškově složité soukromé situaci ví. „Vzhledem k její citlivosti nám ale nepřísluší se k ní vyjadřovat," napsal klub v prohlášení médiím.

V něm uvádí, že na podzim utrpěl Hloušek vážné zranění, které vyústilo v operaci a následnou dlouhodobou rekonvalescenci. „Nemohl si kvůli tomu plnit povinnosti profesionálního fotbalisty. Na základě dlouhodobější zdravotní nezpůsobilosti byla proto hráči výrazně upravena výše finančního plnění," sdělil FC Trinity.

Reklama

Související témata: