Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians zahájili přípravu i s novou posilou Marečkem

S novou posilou Danielem Marečkem v pondělí fotbalisté Bohemians 1905 zahájili přípravu na jarní část prvoligové sezony. K pražskému celku se připojil i obránce Dominik Hašek z druholigové Chrudimi, o jehož hostování kluby jednají. Podle klubového webu "Klokani" dopoledne absolvovali testy na koronavirus, první trénink mají na programu odpoledne v tréninkovém centru v Uhříněvsi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Článek

Přestup třiadvacetiletého záložníka Marečka ze Slovácka oznámil vršovický celek v neděli. Haška, který má na kontě pět startů v nejvyšší soutěži za Mladou Boleslav, chtějí Bohemians na jarní hostování s opcí na přestup.

Z B-týmu Pražanů se do přípravy zapojil záložník Vladimír Zeman, z hostování ve Vyšehradu se vrátil gólman Marek Kouba. Ve středu se k mužstvu připojí Jevgenij Nazarov. Čtyřiadvacetiletý ruský stoper působil v minulosti v Teplicích.

Na startu přípravy disponují "Klokani" 27 hráči do pole a čtyřmi brankáři, což se však může změnit. "V přestupním období zítra nemusí platit to, co dnes. Očekávat se dají pohyby jak do Bohemky, tak i směrem ven. S některými hráči řešíme prodloužení smluv, jiným hledáme větší herní vytížení," prohlásil sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek.

Bohemians nastoupili do přípravy bez asistenta trenéra Ericha Brabce. Bývalý hráč Slavie či Sparty v týmu po podzimní části na vlastní žádost z rodinných důvodů skončil. Nahradil ho Jaroslav Veselý, jenž předtím dva a půl roku vedl Chrudim.

V pražském celku po vypršení smlouvy skončil Rus Vladislav Ljovin. Šestadvacetiletý záložník dal přednost návratu do vlasti. Do rakouské Admiry odešel po uplynutí kontraktu i další záložník Jan Vodháněl, který ale za Bohemians nehrál už od února.

Do přípravy nenastoupí středopolař Kamil Vacek, jemuž klub povolil hledat nové angažmá. Útočník Pavel Osmančík se zotavuje z operace ucha a po rekonvalescenci by ho Bohemians chtěli poslat na hostování stejně jako Michaela Ugwua. Nigerijský útočník však přípravu s "Klokany" začal.

Vršovičtí jsou po 19 ligových kolech na 12. místě s dvoubodovým náskokem na čtrnáctý Jablonec, který je na první barážové příčce.

Reklama