Hlavní obsah

Fotbalisté Boleslavi v Tipsport lize porazili Hradec, Zlín zatím nevedl Vrba

Fotbalisté Mladé Boleslavi si ve svém úvodním zápase v Tipsport lize zastříleli a v souboji prvoligových celků porazili Hradec Králové 5:2. Zlín prohrál v Trenčíně 2:3 a na jeho lavičce zatím nebyl trenér Pavel Vrba, který má podle médií Ševce převzít. Brno porazilo oslabenou Trnavu 3:1, Pardubice zdolaly Spartu B 3:2 a Teplice zvítězily ve Vlašimi 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Dele z Mladé Boleslavi a Martin Hlaváč z Hradce Králové.

Článek

Zatímco Hradec nasadil do úvodního utkání skupiny A náhradníky, Mladoboleslavští nastoupili s výrazně zkušenějším kádrem a měli trvalou převahu. Za domácí se prosadilo pět různých střelců, mezi nimi byl i Nigerijec Dele Ola Israel, který je ve středočeském klubu na testech.

Zlín v Trenčíně stále vedl dočasný trenér Vít Vrtělka. Nástupce odvolaného Jana Jelínka Vrba má podepsat smlouvu s předposledním týmem ligové tabulky v pondělí. Ševci na přelomu poločasů dotáhli dvoubrankovou ztrátu, ale devátý tým slovenské nejvyšší soutěže poté ještě jednou skóroval.

"Už se opakuji jako kolovrátek, v každém utkání neproměníme několik velkých příležitostí. Výsledek je pro nás zklamáním. I když se v této fázi sezony nehraje o body, porážka mě mrzí hlavně kvůli hráčům, kteří po celý zápas pracovali velice dobře a zaslouží si již nějakou psychickou vzpruhu v podobě vítězství. Opravdu jim nemohu nic vyčíst," citoval klubový web Vrtělku.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Radost fotbalistů Zbrojovky Brno.

Brno porazilo jiný slovenský celek Trnavu, soupeř ale nasadil převážně hráče širšího kádru, neboť ve čtvrtek odehrál ligový zápas. Zbrojovka v Tipsport lize zvítězila i v druhém utkání. Brňané v zápase testovali obránce Josefa Koželuha.

"Předvedl zajímavý výkon, ale po jednom tréninku a jednom utkání je na nějaké podrobnější soudy poměrně brzy. Zůstane s námi i pro příští týden, jsme domluveni, že dostane šanci i v utkání proti Trenčínu," řekl brněnský trenér Richard Dostálek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Pardubic

Také Pardubičtí využili zápas proti sparťanské rezervě k testování. Poslední celek nejvyšší soutěže ještě v 83. minutě vedl 3:0, ale v závěru polevil a druholigový pražský tým dvěma góly snížil. "Zápas se hrál na fantastickém terénu. Zkoušeli jsme hodně hráčů, takže to bylo neurovnané, ale viděl jsem tam hodně pozitivních věcí," řekl pardubický trenér Radoslav Kováč, který v minulosti hrával za Spartu.

Tepličtí si s Vlašimí zopakovali souboj ze závěru minulé sezony, kdy se na úkor druholigového týmu po vítězství v baráži udrželi mezi elitou. Severočeši byli v zápase hodně produktivní. "Kluci k tomu přistoupili zodpovědně. V prvním poločase jsme byli hodně spokojeni s ofenzivou," řekl asistent teplického trenéra Tomáš Hunal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z gólu, vpředu zleva Jakub Urbanec, Filip Žák a Daniel Trubač z Teplic.

Tipsport liga se tentokrát nehraje v klasickém lednovém termínu, ale už na přelomu listopadu a prosince. Tradiční přípravný turnaj vyplňuje devíti z 16 účastníků české ligy část dlouhé pauzy poté, co podzimní sezona kvůli mistrovství světa v Kataru skončila nezvykle brzy. Celkem 20 účastníků je rozděleno do pěti čtyřčlenných skupin, 26. ročník vyvrcholí 10. prosince.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:
Skupina A:
FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 5:2 (2:1)
Branky: 22. Ekpai, 38. Dele, 63. Vojta, 66. Mareček, 90. Žitný - 32. Jurčenko, 84. Kadrmas.
M. Boleslav: Polaček (46. Mikulec) - Král (46. Rulc), Karafiát (46. Šimek), Suchý (46. Donát) - Kubista (46. Mareček) - Látal, Žitný, Dele, Ekpai - Stránský (46. Mašek), Vojta. Trenér: Hoftych.
Hradec: Hrnčíř (46. Vlk) - Holovackij, Baloun, Hlaváč - Mahr (69. Schmoranz), Kosař, Kučera, Kutík (69. Boniš) - Hypšman (59. Březák) - Hájek (59. Kadrmas), Jurčenko (59. Hodač). Trenér: Koubek.
Skupina C:
FK Pardubice - Sparta Praha B 3:2 (2:0)
Branky: 3. Sychra, 35. Šimek, 80. Janošek - 84. a 90.+1 Cissé.
Pardubice - I. poločas: Budinský - Kostka, Míka, Koukola, Helešic (23. Rosa) - Tischler, Hyslan, Šimek - Sychra, Sow, Kapanga.
II. poločas: Šimůnek - Lupač, Tecl, Chlumecký, Rosa - Janošek, Solil, Hlavatý - Jefferson, Huf, Lima. Trenér: Kováč.
Vlašim - FK Teplice 1:4 (0:3)
Branky Teplic: 17. a 43. Emmer, 7. Yasser, 55. Trubač.
Teplice: Mucha - Chaloupek (46. Cykalo), Knapík, Hybš (60. Lukáš) - Hyčka (46. Urbanec), Jukl, Křišťan (46. Čičovský), Emmer (60. Kodad) - Trubač - Vachoušek (46. Čerepkai), Yasser (46. Kasse). Trenér: Jarošík.
Skupina E (Senec):
Zbrojovka Brno - Trnava 3:1 (1:0)
Branky: 44. Hladík, 48. Přichystal, 74. Nečas - 82. Ikugar.
Brno: Berkovec (46. Hrubý) - Koželuh, Endl (63. Štěrba), Šural (63. Hlavica), Divíšek - Souček, Blecha - Nečas, Přichystal (75. Holásek), Alli (46. Granečný) - Hladík (63. Texl). Trenér: Dostálek.
Trenčín - Trinity Zlín 3:2 (2:1)
Branky: 27. Okunola, 39. Ibrahim, 70. Kupusovič - 42. Polášek, 46. Hrdlička.
Zlín - I. poločas: Rakovan - Polášek, Němeček, Simerský, Bartošák - Vukadinovič, Bužek, Hellebrand, Hrubý, Dramé - Silný.
II. poločas: Rakovan - Kolář, Didiba, Jura - Číž, Kulíšek, Švach, Čanturišvili - Hamalčík, Kovinič, Hrdlička. Trenér: Vrtělka.

Reklama