Hlavní obsah

Trenčín - Brno 1:2 Fotbalisté Brna v Tipsport lize potřetí vyhráli, stoprocentní zůstala i Boleslav

Aktualizováno

Fotbalisté Brna vyhráli v Tipsport lize i závěrečný třetí zápas. Zbrojovka zvítězila v Trenčíně 2:1, ovládla skupinu E a nadále drží naději na celkové prvenství v přípravném turnaji. Stoprocentní zůstala i Mladá Boleslav, která ve skupině A porazila druholigovou Chrudim 1:0 a vyhrála i druhé utkání. Šanci na celkové prvenství mají ještě Bohemians Praha 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

Brno i ve třetím utkání Tipsport ligy nenasadilo některé své opory. Gólově se znovu prosadil Nečas, jenž skóroval ve všech zápasech skupiny. Devátý celek slovenské ligy sice brzy po pauze srovnal, ale v 59. minutě rozhodl Blecha. Nováček české nejvyšší soutěže vyhrál skupinu E s devíti body a skóre 7:2.

Mladá Boleslav má ve skupině A po dvou zápasech šest bodů a skóre 6:2. Středočeský celek dnes udolal Chrudim díky penaltě, kterou v 79. minutě proměnil Ladra. Bohemians 1905 vedou tabulku skupiny B s šesti body a skóre 7:4 a rovněž před sebou mají ještě třetí utkání.

Celkový vítěz Tipsport ligy vzejde z jedné společné tabulky. Celkem 20 účastníků je rozděleno do pěti čtyřčlenných skupin, 26. ročník vyvrcholí 10. prosince. Tradiční zimní turnaj se přesunul z obvyklého lednového termínu. Tipsport liga vyplňuje devíti z 16 účastníků domácí ligy část dlouhé pauzy poté, co podzimní sezona kvůli mistrovství světa v Kataru skončila před polovinou listopadu.

Hradec Králové ve skupině A využil Tipsport ligu k testování mladých hráčů a po úvodní vysoké porážce 2:5 s Mladou Boleslaví dnes utrpěl debakl 1:6 s druholigovým Varnsdorfem. Skupinu C ovládly Pardubice se sedmi body. Poslední tým nejvyšší soutěže porazil druholigovou Vlašim 2:1.

Ve skupině E i potřetí prohrál Zlín, který podlehl Trnavě 0:1. "Ševce" naposledy vedl dočasný trenér Vít Vrtělka, nový kouč Pavel Vrba se ujme mužstva na startu zimní přípravy. "Výsledky nebyly dobré, na druhé straně utkání splnila svůj účel. Největším problémem týmu je proměňování šancí. Dokážeme se do nich dostat, ale nedáváme góly, což kluky sráží," citoval klubový web Vrtělku.

České Budějovice v prvním zápase pod novými trenéry Tomášem Zápotočným a Markem Niklem remizovaly 3:3 v přípravě na hřišti rakouského Riedu. Olomouc porazila třetiligové Kvítkovice 4:0, všechny branky dala až po přestávce. Dvakrát skóroval Chytil.

"Chtěli jsme mít pro hráče kondiční zátěž spíše zápasovou formou a v tom nám utkání splnilo účel. V prvním poločase nám to úplně nefungovalo. Pochválit ale musím i soupeře, nic nám nedaroval. Ve druhém poločase jsme pak i díky příchodu Mojmíra Chytila do hrotové pozice a Jáchyma Šípa získali kvalitu," uvedl olomoucký trenér Václav Jílek.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:
Skupina A (Mladá Boleslav):
FK Mladá Boleslav - Chrudim 1:0 (0:0)
Branka: 79. Ladra z pen.
Sestava M. Boleslavi: Polaček (46. Kořán) - Rulc (46. Král), Šimek, Karafiát (46. Donát) - Dele, Matějovský (46. Žitný) - Pech (46. Látal), Skalák (46. Ekpai), Fulnek (46. Mašek) - Jawo (46. Vojta), Ladra. Trenér: Hoftych.
FC Hradec Králové - Varnsdorf 1:6 (0:3)
Branky: 69. Hodač - 45., 49. a 70. Tanko, 11. Kouřil, 29. Ondráček, 57. Schön.
Sestava Hradce: Vlk (46. Čermák) - Holovackij (46. Schmoranz), Baloun, Hlaváč - Březák, Kadrmas (73. Houdek), Kučera, Mahr - Kosař - Šípek, Hodač (73. Junek). Trenér: Koubek.
Skupina C (Praha-Vyšehrad):
FK Pardubice - Vlašim 2:1 (1:1)
Branky: 28. Koukola, 77. Hlavatý - 42. Smejkal.
Sestava Pardubic: Markovič - Rosa, Vlček, Hranáč, Koukola - Janošek, Icha, Solil - Sychra, Černý, Lima. Střídali: Hlavatý, Huf, Chlumecký, Kapanga, Kostka, Míka, Tecl, Tischler. Trenér: Kováč.
Skupina E (Senec):
Trinity Zlín - Trnava 0:1 (0:0)
Branka: 55. De Azevedo.
Sestava Zlína - I. poločas: Šiška - Reiter, Kolář, Didiba, Bartošák - Dramé, Kulíšek, Slončík, Janetzký, Čanturišvili - Kovinič. II. poločas: Bachůrek - Kolář, Simerský, Jura - Polášek, Bužek, Slončík, Švach, Číž - Hamalčík, Silný. Trenér: Vrba.
Trenčín - Zbrojovka Brno 1:2 (0:1)
Branky: 56. Kranthove - 37. Nečas, 59. Blecha.
Sestava Brna: Berkovec (46. Hrubý) - Endl, Šural (60. Hlavica), Štěrba - Koželuh, Blecha, Texl (60. Hrabina), Granečný - Nečas (86. Yosi), Hladík (86. Vantuch), Přichystal (60. Alli). Trenér: Dostálek
Přípravné utkání:
Ried - Dynamo České Budějovice 3:3 (1:1)
Branky: 41. Monschein, 53. Chabbi, 84. Wiessmeier - 32. Sluka, 49. Zajíc, 89. Matoušek.
Sestava Č. Budějovic: Šípoš - Čolič, Králik, Broukal, Sluka - Potočný, Čavoš, Krch, Hora, Mršič - Škoda. Střídali: Luksch - Čermák, Čmelík, Hellebrand, Matoušek, Penner, Skovajsa, Vlasák, Zajíc. Trenér: Nikl

Reklama