Hlavní obsah

Karviná - Slovácko 2:2Fotbalisté Karviné po návratu z karantény doma remizovali se Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Papadopulos 1 : 0
37. Hofmann 1 : 1
56. Kalabiška 1 : 2
81. Túlio 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné po návratu z karantény ve 14. kole první ligy doma remizovali se Slováckem 2:2. Favorizovaní hosté zaváhali po sérii šesti výher a v neúplné tabulce jsou třetí. Slezané v nejvyšší soutěži čekají na vítězství 13 utkání, o skóre alespoň poskočili na předposlední místo před Teplice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů MFK Karviná poté, ilustrační foto.

Článek

Karvinou poslal do vedení Michal Papadopulos, ještě do přestávky odpověděl Stanislav Hofmann a krátce po změně stran otočil skóre Jan Kalabiška. O dělbě bodů rozhodl v 81. minutě střídající Marco Túlio.

Domácí byli v dvoutýdenní karanténě kvůli hromadné nákaze koronavirem v týmu a museli si nechat odložit dva ligové a jeden pohárový duel.

Nevzdory herní pauze Karvinští skórovali jako první. V 11. minutě Křapka nacentroval do šestnáctky a Papadopulos míč pohotově tečoval mimo dosah brankáře Nguyena. Karvinský kapitán si čtvrtým ligovým gólem v sezoně upevnil pozici nejlepšího týmového střelce.

Slovácko záhy převzalo iniciativu a mohlo rychle odpovědět, ale Sadílek hlavičkoval nad branku a Jurečkův gól naplatil kvůli ofsajdu. Už po půl hodině hry trenér hostů Svědík poslal do hry druhého útočníka Ciciliu, jehož přítomnost byla hodně znát.

Tým z Uherského Hradiště ve 37. minutě vyrovnal. Sadílek poslal do pokutového území míč, který Holzer přepustil volnému Hofmannovi a ten propálil Bolka. Jeho branku chvíli nato těsně minul Cicilia.

Hosté v 56. minutě otočili skóre. Aktivní Cicilia před brankou našel nepokrytého Kalabišku a bývalý karvinský hráč měl dostatek času i prostoru přesně zakončit.

Karvinský tým poté přidal na útočné aktivitě. Bleskové vyrovnání Bartošákovi překazila tyčka, Dramého střílený centr s velkými problémy vyrazil Nguyen. V 81. minutě už domácí srovnali, když si na Qoseho centr naběhl střídající Túlio a hlavou překonal Nguyena.

Jeho protějšek Bolek v závěru několikrát podržel domácí. Zkušený gólman nejprve vychytal Kalabišku a pak si poradil i s Hofmannovou střelou. Karviná tak se Slováckem utnula ligovou šňůru šesti porážek 0:2.

MFK Karviná - 1. FC Slovácko 2:2 (1:1)
Branky: 11. Papadopulos, 81. Túlio - 37. Hofmann, 56. Kalabiška. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Leška - Štěrba (video). ŽK: Qose - Hofmann. Diváci: 1820.
Sestavy:
Karviná: Bolek - Santos, Buchta, Dramé - Křapka (52. Šehič), Mangabeira (72. Stropek), Qose, Bartošák (61. Túlio) - Čmelík (46. Nešický), Sinjavskij - Papadopulos. Trenér: Páník.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček (34. Cicilia) - Petržela (65. Navrátil), Sadílek, Holzer (78. Tomič) - Jurečka (78. Šimko). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: