Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 1:0Fotbalisté Olomouce porazili Liberec, zápas narušilo silné krupobití

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Chytil 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v úvodním semifinále nadstavbové skupiny o umístění v první lize nad Libercem 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v 17. minutě Mojmír Chytil. Duel výrazně ovlivnilo počasí, od 64. minuty se 12 minut nehrálo kvůli silnému krupobití. Sigma porazila doma v lize Liberec pošesté za sebou a navázala na středeční výhru nad Spartou. Slovan venku v nejvyšší soutěži počtvrté po sobě neskóroval.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vlevo brankář Matúš Macík z Olomouce sleduje odklízení popadaných krup, zápas byl na téměř čtvrt hodiny přerušen.

Článek

Odveta se hraje příští sobotu v Liberci. Postupující se ve finále utká o prémii milion korun a výhodnější nasazení do další sezony domácího poháru s lepším z dvojice Mladá Boleslav - České Budějovice.

Oba týmy vstoupily do utkání ofenzivně. V 17. minutě se radovali domácí. Slaměna využil zaváhání zkušeného Gebre Selassieho, přihrál Chytilovi, který povedenou střelou z hranice šestnáctky nedal Vliegenovi šanci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Juraj Chvátal z Olomouce oslavuje gól proti Liberci.

Sigmu vedoucí gól uklidnil, zpřesnila kombinaci, zrychlila přihrávky a byla mnohem nebezpečnější než Slovan. Růskův pokus těsně nad liberecký brankář kontroloval, podobně jako Chytilovu střelu zblízka ve 33. minutě. Druhý gól Olomouce měl na kopačce Slaměna poté, co Vliegen vyběhl daleko za pokutové území, ale netrefil míč, jehož cestě do odkryté brány zabránil Tupta.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost Olomouce z prvního gólu proti Liberci.

Liberec se snažil o útočné pojetí, byl velmi často před pokutovým územím Hanáků, do střeleckých příležitostí jej však kompaktní obranný blok Sigmy takřka nepustil. Naopak v 54. minutě šel sám na Vliegena Zifčák, ale jeho pokus o hokejový blafák gólman Severočechů zneškodnil.

Po ojedinělé šanci Rabušice na druhé straně byl zápas na 12 minut přerušen kvůli silnému krupobití, obraz hry se po návratu hráčů na trávník ale nijak zásadně nezměnil. Liberec se pokoušel o zteč, ovšem šance na góly měli domácí. Růsek s možností ale nenaložil dobře.

Třináctiminutové nastavení přineslo nápor Liberce a velkou šanci střídajícího Stocha, který zblízka trefil jen náruč Macíka. Ve 12. minutě nastaveného času pak olomouckého gólmana nepřekonal ani Koscelník v největší šanci hostí.

Nadstavba první fotbalové ligy - semifinále skupiny o umístění, 1. utkání:
Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 17. Chytil. Rozhodčí: Petřík - Ratajová, Černoevič - Černý (video). ŽK: Hilál, Stoch (oba Liberec). Diváci: 2237.
Olomouc: Macík - Beneš (46. Zifčák), Hubník, Jemelka - Chvátal, Breite, Daněk (16. Slaměna, 63. Hadaš), Sedlák, Zmrzlý - Růsek (90.+12 Uriča), Chytil (63. Vepřek). Trenér: Jílek.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Mikula, Purzitidis - Koscelník (75. Matoušek), Havelka (87. Michal), Tiéhi, Frýdek (46. Višinský), Tupta - Rabušic (75. Hilál), Alijagič (90.+1 Stoch). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: