Hlavní obsah

Měli jsme dát Liberci víc gólů, míní Svědík. Kouč Slovácka chválí mladého brankáře

Vytvořili si dost brankových šancí, ale Liberec porazili v posledním utkání základní části nejvyšší soutěže před svými fandy 2:0 díky dvěma proměněným penaltám. Fotbalisté Slovácka vstoupí v neděli zápasem v Plzni do nadstavbové skupiny o titul ze čtvrté příčky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu proti Liberci.

Článek

„Měli jsme dobrý vstup do utkání. Sám Cicilia zahodil hned v úvodu tři tutovky. Jeho příležitost hlavou byla snad tisíciprocentní," říká hradišťský kouč Martin Svědík.

Proto je rád, že krajní beci Slovácka Kalabiška a Reinberk donutili protihráče k faulům. Útočník Jurečka pokutové kopy bezpečně proměnil. „Mohli jsme dát víc gólů. Jen Cicilia měl z pěti brankových příležitostí aspoň dvakrát skórovat," kárá trochu urostlého forvarda.

Výkon jeho celku v ofenzívě se ale Svědíkovi zamlouval. „Směrem dopředu jsme si počínali velmi slušně. Liberec byl nepříjemným soupeřem, avšak my jsme byli v útoku nebezpečnější," těší ho.

Až v závěru utkání měli mírně navrch Severočeši. „Vypracovali si i dvě šance, při nichž nás podržel mladý gólman Borek," chválí Svědík devatenáctiletého brankáře, který zaskočil za obvyklou jedničku Nguyena, jenž ve Slovácku hostuje z Liberce, a nemohl tak proti Slovanu nastoupit. „Borek podal dobrý výkon. Snad nezpychne," doufá trenér, který postrádal zraněného záložníka Kohúta.

Trochu ho mrzí, že v nadstavbě bude Slovácko hostit pouze ostravský Baník a Hradec Králové, zatímco duely s týmy silné trojky absolvuje u soupeřů. „Je to tak dané, s tím nic nenaděláme. Pro naše fanoušky by ale bylo samozřejmě atraktivnější, kdyby aspoň jedno mužstvo z trojice Slavia, Plzeň a Sparta hrálo u nás," uvažuje Svědík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Jurečka ze Slovácka se raduje z jednoho ze svých gólů proti Liberci.

Hradišťští si to mohou vynahradit ve finále MOL Cupu. O cennou trofej se střetnou 4. května na svém hřišti se Spartou. „Pohár je pro nás jednoznačnou prioritou. Bude to velký svátek pro celý region. Rádi bychom pro Slovácko získali velký úspěch," netají se.

Nakročeno do evropského poháru má moravský celek i z ligy, postačí mu k tomu udržet v tabulce současné čtvrté místo. Před pátým Baníkem má komfortní osmibodový náskok. „Hlavně v domácích zápasech si ho musíme v nadstavbě pohlídat," velí Svědík.

Reklama

Související témata: