Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty pomáhají, věnovali peníze seniorům

Hrát ještě stále nemohou, tak aspoň pomáhají. Fotbalisté pražské Sparty v době koronavirové krize finančně přispěli seniorům, kterých se pandemie nemoci covid-19 dotýká nejvíce. Hráči letenského A-týmu se rozhodli věnovat 150 tisíc korun a poslat je na konto klubového nadačního fondu. Podle Pražanů peníze poputují k běžným starším lidem mimo Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Sparty před derby na Slavii.

Článek

Již před několika týdny sparťani přistoupili na částečné snížení mezd, aby klubu finančně ulevili v době, kdy není možné hrát zápasy. Nyní se zapojili i do pomoci lidem mimo Spartu a podpořili seniory.

Nezůstali sami, fanoušci darovali 31 tisíc korun.

„Víme, že starší lidé jsou touto nemocí ohroženi víc než všichni ostatní. Určitě jsou vyděšení, museli nejvíc omezit svůj běžný život. Chceme jim i touto cestou dát najevo, že si jich vážíme a pomůžeme jim. Zároveň děkujeme všem fanouškům, kteří se do pomoci také zapojili," vzkazuje na klubovém webu za celou kabinu zkušený brankář David Bičík.

Peníze jsou cíleně určeny pro seniory, kterým pomůžou jakožto aktuálně nejohroženější skupině.

Letenští ve spolupráci se Slavií také odehrají na pomoc v boji s pandemií imaginární derby. Výtěžek z prodeje vstupenek, které mohou fanoušci kupovat až do 10. května, poputuje zdravotním sestrám. Odvěcí rivalové se pokusí virtuálně překonat návštěvnický rekord přes 50 tisíc diváků z derby v roce 1965 na Strahově.

Reklama

Související témata: