Hlavní obsah

Zlín - Teplice 3:0Fotbalisté Zlína se přiblížili ligové záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Čanturašvili 1 : 0
7. Vukadinovič 2 : 0
36. Cedidla 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína zvítězili ve druhém kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu nad Teplicemi 3:0. O jejich branky se v úvodu postarali Vachtang Čanturišvili a Vukadin Vukadinovič, ve 34. minutě pojistil výhru domácích Martin Cedidla. Ševci v nejvyšší soutěži vyhráli po pěti zápasech a vykročili k záchraně. Na čtrnáctou barážovou příčku, která po dnešní porážce zůstala Teplicím, mají náskok šesti bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vukadin Vukadinovič ze Zlína se raduje z gólu.

Článek

Domácí vstoupili do utkání s maximální koncentrací a byli za to odměněni. Ve třetí minutě vyslal Vraštil šedesátimetrový pas na Čanturišviliho, ten si obhodil obránce i gólmana a svým druhým gólem v české lize otevřel skóre. Za chvíli mohl dát druhý gól hlavou Hrubý, ale mířil vedle. Už v sedmé minutě ale navýšil zlínské vedení Vukadinovič po přihrávce Janetzkého.

Teplice, v jejichž základní sestavě nastoupil poprvé na jaře veterán Ljevakovič, se z úvodního šoku vzpamatovávaly pomalu, první šanci si vypracoval ve 27. minutě Kodad, jenže ze slibné pozice trefil jen brankáře Rakovana.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Tomáš Grigar z Teplic a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

S chutí hrající domácí měli proti děravé defenzivě Severočechů další šance z kopaček Janetzkého a Čanturišviiho, potřetí uklidil míč do sítě hlavou Cedidla po centru Procházky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Simerský ze Zlína a Václav Sejk z Teplic.

Ve druhé půli se Teplice přece jen zvedly a vyrovnaly hru. Po závaru sice padl čtvrtý domácí gól, který však byl odvolán kvůli ofsajdu. Po hodině hry trefil hostující Žák hlavou břevno a Sejk zblízka přestřelil. Byla to ale jediná teplická šance za celý zápas.

Vývoj zbytku utkání udával tříbrankový rozdíl, který zlínští fotbalisté v poklidu hlídali, výkon Severočechů dnes neměl parametry na to, aby s nepříznivým stavem něco udělal. Zlín zvítězil s Teplicemi popáté z posledních šesti ligových duelů a pokaždé bez inkasované branky.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Fastav Zlín - FK Teplice 3:0 (3:0)
Branky: 3. Čanturišvili, 7. Vukadinovič, 36. Cedidla. Rozhodčí: Szikszay - Váňa, Volf - Franěk (video). ŽK: Dramé - Shejbal. Diváci: 3021.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Simerský, Procházka - Conde - Dramé (83. Jawo), Hrubý (59. Fantiš), Janetzký (83. Fillo), Čanturišvili (83. Hellebrand) - Vukadinovič (66. Reiter). Trenér: Kalivoda.
Teplice: Grigar - Chaloupek (34. Shejbal), Tijani, Vondrášek - Hyčka, Kodad, Ljevakovič (46. Žitný), Boljevič (55. Prošek) - Vobecký (46. Sunzu) - Žák (65. Ledecký), Sejk. Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: