Hlavní obsah

Fotbalistům Olomouce se zranila brankářská jednička, klub přivedl Fendricha

Fotbalisty Olomouce posílil brankář Vilém Fendrich. Zkušený jednatřicetiletý gólman přišel do Sigmy jako volný hráč a s klubem podepsal roční smlouvu. Hanákům by měl pomoci při zranění brankářské jedničky Matúše Macíka, který bude mimo hru několik týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sigmy Olomouc Matúš Macík se zranil, nahradí ho Fendrich

Článek

Macík si v nedělním utkání třetího ligového kola na Spartě, kde Olomouc prohrála 0:2, přivodil svalové zranění. Zápas sice dochytal, ale v příštích duelech bude Sigmě chybět. Brankářskou dvojku v úvodu sezony dělal Hanákům Tomáš Digaňa, další gólman Tadeáš Stoppen je také zraněný.

"Museli jsme urychleně reagovat. Máme týmy v první a druhé lize. Proto není možné mít jen dva gólmany na dvě profesionální soutěže," uvedl pro internetové stránky Sigmy sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Fendrich v minulé sezoně oblékal dres Hradce Králové, předtím působil v Opavě. Jednatřicetiletý gólman je odchovancem Jablonce, kde se nyní připravoval. Za severočeský klub ale ještě nikdy ligu nechytal. V nejvyšší soutěži má na kontě 85 startů.

"Upeklo se to hodně rychle. Ze strany Sigmy byla jednoduchá otázka, jestli mám zájem sem jít. Samozřejmě jsem okamžitě odpověděl, že zájem mám. Nechtěl jsem čekat, jak dopadne situace v Jablonci. Nabídku Sigmy jsem rychle zvážil a přijal. Nebylo moc nad čím váhat," řekl Fendrich.

Reklama