Hlavní obsah

Fotbalistům Slovácka se na jaře zatím nedaří. Potřebujeme ubojovanou výhru, má jasno Havlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuloárech se přes zimu čile spekulovalo o jeho odchodu, avšak záložník fotbalistů Slovácka Marek Havlík v týmu z Uherského Hradiště zůstal a minulý týden dokonce prodloužil v klubu smlouvu až do června 2026. Autor jedenácti branek v tomto ročníku nejvyšší soutěže však za svými podzimními výkony na jaře prozatím výrazně zaostává. Stejně jako celý tým.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Marka Havlíka trápí dosavadní nevýrazné výkony fotbalistů Slovácka v jarní části první ligy.

Článek

Moravské mužstvo z dosavadních pěti duelů dokázalo za výhru 3:1 bodovat pouze na hřišti ligového nováčka z Karviné. Doma však na ni v zápase s Jabloncem nenavázalo a připsalo si v novém roce už třetí nezdar před svými fandy. Přesto si i po porážce 0:1 stále drží v tabulce čtvrtou příčku, která bude s největší pravděpodobností zaručovat na konci sezony účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

„Bohužel se zatím na jaře utápíme ve špatných výkonech. Myslel jsem, že nás vítězství v Karviné nakopne, avšak nic takového se nestalo. Nedaří se mně ani týmu. Proti Jablonci nám to vůbec nešlo. Nějak nám poslední dobou chybí energie,“ přemítá Havlík posmutněle.

Na rozdíl od podzimní části nejvyšší soutěže se on ani další hráči Slovácka nedostávají zdaleka tolik do zakončení. „To, co prozatím předvádíme, je hodně málo,“ trápí ho. Podle mnohých doplácí Havlík na to, že už nemá po boku ve středu hřiště kreativního Matěje Valentu, který v zimní pauze ukončil v Uherském Hradišti hostování ze Slavie a přestoupil do Plzně. „Není to o jednom hráči,“ je přesvědčený Havlík.

Po prodloužení kontraktu ve Slovácku se už Havlík může nyní soustředit výhradně na fotbal. „Jsem rád, že jsem se mohl v klidu rozmyslet. Společně s rodinou a mým agentem panem Nehodou jsme dospěli k závěru, že bude nejlepší, když podepíšu v Hradišti novou dvouletou smlouvu. S vedením klubu jsme se na podmínkách shodli,“ těší ho.

Byl by rád, kdyby hradišťský celek teď co nejdřív navázal na povedený závěr podzimu. „S Jabloncem jsme odehráli o víkendu hodně špatné střetnutí. Bohužel náš gól v prvním poločase kvůli ofsajdu neplatil. Poté, co po pauze skóroval soupeř, jsme si sice vynutili tlak, ale ani se třemi útočníky jsme si nevytvořili pořádnou šanci,“ štvalo Havlíka.

Věří, že jarní výsledkovou mizérii hradišťští fotbalisté brzy zlomí. „Potřebujeme nějakou ubojovanou výhru,“ myslel už na další ligové utkání Slovácka v Teplicích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Boston promrhal první postupový mečbol, série se vrací do Toronta

Hokejisté Bostonu nedokázali využít své první příležitosti postupu do dalšího kola play off NHL proti Torontu a padli na svém ledě 1:2 po prodloužení. Rozhodující branku za Leafs vstřelil v 63. minutě Američan Matthew Knies. Stav série tak činí 3:2 ve prospěch Bruins, série se vrátí v šestém zápase do Kanady.
NačítámNačíst další články