Hlavní obsah

Fotbalisty Liberce posílil slovenský ofenzivní záložník Faško

Liberec

Fotbalisty Liberce posílil záložník Michal Faško. Severočeši získali šestadvacetiletého slovenského ofenzivního středopolaře coby volného hráče poté, co neprodloužil končící smlouvu v Nitře. Slovan o tom informoval na svém webu.

Foto: www.slovanliberec.cz

Michal Faško

Článek

"Nejvíce nás momentálně tlačí bota ve středu hřiště a v útoku. Michal už je zkušený hráč, má výbornou kopací techniku, umí dávat góly, což potvrdil i v Nitře. Dokáže hrát na více postech, kromě středu zálohy teď hrával i na hrotu. Věříme, že bude schopný se rychle adaptovat na naši ligu, přidat ještě víc důrazu v osobních soubojích a bude pro nás přínosem," uvedl liberecký trenér Pavel Hoftych.

Faško už českou ligu krátce hrával na jaře 2019 v Karviné. Nastoupil k devíti duelům nejvyšší soutěže, nejdůležitější okamžik si ale schoval do baráže proti Jihlavě, které dal gól v odvetě a zajistil tím Slezanům udržení mezi elitou.

Faško hrával také za Banskou Bystrici, Ružomberok, švýcarský Grasshopper Curych a německý Braunschweig. V 17 zápasech podzimní sezony slovenské ligy si připsal osm branek a tři asistence.

K týmu Liberce se Faško kvůli koronaviru připojí v příštím týdnu. "Vzhledem k aktuální situaci, která se dotkla i mě, jsem se od 28. prosince ocitl v karanténě. Trénuji individuálně každý den, protože nemám absolutně žádné příznaky. Určitý čas budu potřebovat na adaptaci, neboť přicházím do nového kolektivu a nového klubu. Hlavně mě mrzí, že jsem se k týmu nemohl připojit už na soustředění v Turecku," uvedl Faško.

"Myslím, že kvalita české ligy je o něco větší než ve slovenské lize. Moc jsem toho popravdě v Karviné neodehrál, takže o to víc se budu chtít prosadit teď," dodal bývalý slovenský mládežnický reprezentant.

Reklama

Související témata: