Hlavní obsah

Fotbalisty Zlína posílil gruzínský křídelník Načkebija

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gruzínský fotbalista Zviad Načkebija se stal první zimní posilou Zlína. Čtyřiadvacetiletý křídelník s předposledním klubem ligové tabulky podle webových stránek podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Foto: www.fczlin.com

Gruzínský fotbalista Zviad Načkebija.

Článek

Absolvent akademie Dinama Tbilisi v Gruzii nastupoval za týmy WIT Georgia a naposledy FC Santredia. V tomto ročníku gruzínské ligy, který skončil v prosinci, ve 33 utkáních zaznamenal osm gólů a šest asistencí.

„Byly na něj dobré reference i od jiných trenérů a funkcionářů. Viděli jsme ho na videu v několika zápasech, moc se nám líbil. Je to menší, technický, dynamický hráč na stranu, který ale může hrát i pod hrotem. Dokáže se prosadit jeden na jednoho, umí zakončit, dát gól nebo na něj přihrát. Je to pracovitý, charakterový hráč a právě takové hledáme,“ uvedl zlínský trenér Bronislav Červenka.

Načkebija si poprvé zahraje v zahraničí. „Angažmá ve Zlíně beru jako velkou výzvu, další krok posunout se v kariéře vpřed. Moc se mi tato varianta líbila. Česká liga je kvalitní, má dobrou úroveň. Navíc Zlín si v minulosti zahrál i Evropskou ligu, nemá vůbec špatný tým. Já dobře vím, co umím, takže přicházím s velkými cíli. Chci se prosadit, být platný, pomoct mužstvu,“ řekl ofenzivní hráč.

Reklama

Související témata: