Hlavní obsah

Fotbalisty Zlína trápí v přípravě rozsáhlá marodka. Vyhlížejí příchod sparťanského střelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve skupině Tipsport ligy si připsali pouze jednu výhru a dvě porážky, avšak to netrápí fotbalisty Zlína zdaleka tolik jako rozsáhlá marodka. V posledním utkání tradiční zimní soutěže s Brnem nemohl kouč Ševců Bronislav Červenka využít ze zdravotních důvodů takřka polovinu hráčů z aktuálního kádru.

Foto: FC Zlín

V závěrečném utkání zimní Tipsport ligy podlehli zlínští fotbalisté druholigovému Brnu 1:2.

Článek

Chyběli brankář Rakovan, obránci Simerský, Kolář a Černín, záložníci Tkáč, Bartošák, Slončík, González a Načkebija i další středopolař Nombil, který nedávno přišel ze slovenské Petržalky.

„Samozřejmě že je to komplikace,“ připustil Červenka. Dlouhodobě ale nemůže počítat jen s Žákem, který se zotavuje po operaci kolena, Rakovanem a Tkáčem. Reprezentanta do 21 let postihla trombóza, léčení může trvat i několik měsíců.

„U ostatních jde naštěstí jen o drobné šrámy nebo nachlazení. A u Nombila jsme nechtěli riskovat, aby nedopadl jako Načkebija, který se po pár trénincích s námi zranil,“ připomněl Červenka druhou novou tvář v týmu z Baťova města. Čtyřiadvacetiletý křídelník přestoupil do moravského klubu z gruzínského FC Samtredia.

O šanci získat angažmá v předposledním celku tabulky nejvyšší soutěže usilují na testech také nigerijští útočníci Ikugar s Chibuikem i Gruzínec Akhvediani. Ve Zlíně věří, že klapne rozjednané hostování sparťanského ofenzivního talentu Tomáše Schánělce, který za béčko Sparty nasázel na podzim ve druhé lize sedm gólů.

Ševcům by mohl v jarním boji o záchranu mezi elitou pomoct i další útočník Azíz Bayo, jenž patří k oporám druholigového lídra z Vyškova. „Kéž by tady oba byli co nejdřív,“ přeje si Červenka. Už naopak nepočítá s černohorským forvardem Koviničem. Do Zlína se zřejmě již nevrátí ani bosenský bek Pidro, jenž stále čeká na vstupní víza.

Právě s Vyškovem odehrají zlínští fotbalisté ve čtvrtek další přípravný duel. A den nato odcestují na vytoužené herní soustředění do Turecka, které ještě na startu zimní přípravy nebylo vůbec jisté. Během týdenního pobytu by měli sehrát i dvě přátelská utkání.

„Jsem moc rád, že to vyšlo. Je skvělé, že budeme moct opustit umělku a pořádně potrénovat na přírodní trávě,“ těší Červenku.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články