Hlavní obsah

Plzeň letí do Španělska bez Buchy. Přivede místo něj Havlíka?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň se v pondělí přesouvá na soustředění do Španělska, kde bude ladit formu na jaro. Do Benidormu, kde odehraje tři přípravná utkání, už s Viktorií neodcestoval záložník Pavel Bucha, který míří do týmu americké MLS Cincinnati. Pokud projde zdravotní prohlídkou a kluby se domluví na odstupném, mohli by Západočeši obnovit zájem o záložníka Marka Havlíka ze Slovácka.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Pavel Bucha z Viktorie Plzeň během utkání s 1. FC Slovácko.

Článek

„V současné době žádné rozhovory nebo jednání mezi Plzní a Slováckem ohledně Havlíka neprobíhají. Nicméně, pokud dojde k přestupu Buchy, Viktoria po Havlíkovi zřejmě půjde,“ řekl Sport.cz zdroj blízký plzeňskému klubu.

Situaci kolem Havlíka sondovaly po podzimu pražská Slavia i Plzeň. Osmadvacetiletý záložník je žhavým zbožím - podzim odehrál v životní formě, nastřílel 10 gólů. Navíc mu po sezoně vyprší smlouva, tudíž je nyní k mání za rozumnou částku. Na nabídku Slovácka na prodloužení kontraktu doposud nekývl, nejspíš by rád už v zimě učinil krok dopředu. Sportovní i finanční.

Přestože Viktoria přivedla v zimě dva střední záložníky ze Slavie (Lukáš Červ a Matěj Valenta), kteří byli součástí transferu brankáře Jindřicha Staňka do Edenu, Havlík by se jí hodil. Na rozdíl od zmíněných mladíků je „hotovým“, zkušeným hráčem s nadprůměrnou ligovou kvalitou.

Za Buchu by měla Plzeň od Cincinnati zinkasovat 1,5 milionu eur (přibližně 37 milionů korun). Využije část této sumy obratem na angažování Havlíka?

Reklama

  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.