Hlavní obsah

Fotbalové přesuny. Janošek míří z Plzně do Pardubic, Karafiát ze Slavie do Boleslavi

Aktualizováno

Záložník Dominik Janošek přestoupil z mistrovské Plzně do Pardubic, čtyřiadvacetiletý bývalý mládežnický fotbalový reprezentant podepsal v novém působišti tříletý kontrakt. Jedenáctý tým minulé prvoligové sezony o tom informoval na klubovém webu. Fotbalová Mladá Boleslav získá natrvalo z pražské Slavie Ondřeje Karafiáta. Sedmadvacetiletý obránce hrál za středočeský klub už minulou sezonu, nyní si hostování prodloužil a od 1. ledna 2023 se stane definitivně mladoboleslavským hráčem, uvedl sedmý tým uplynulého ročníku české ligy na svém webu.

Foto: Sport.cz

Záložník Dominik Janošek bude hrát za Pardubice.

Článek

"Bylo jasné, že nebudu pokračovat v Plzni, s agentem jsme dostali od pana Šádka informaci, že si mohu hledat angažmá. Přiznávám, že prioritou pro nás bylo zahraniční angažmá. To se nepovedlo, ale když se ozvaly Pardubice, byl jsem rád. Především proto, že zájem klubu byl dlouhodobý," uvedl Janošek, který s východočeským klubem už několik dní trénoval.

Janošek přišel do Plzně v roce 2018 ze Slovácka. Minulý podzim nastoupil ke 14 duelům a pomohl k zisku titulu, během angažmá ve Viktorii se ale do základní sestavy natrvalo neprobojoval. Během hostování hrál i za Mladou Boleslav, Zlín a naposledy Baník Ostrava. V lize má bilanci 105 utkání a dvě branky.

Karafiát do Slavie zamířil v roce 2020 po úspěšném angažmá v Liberci, brzy se ale pod Ještěd vrátil na hostování. V "sešívaném" dresu nakonec odehrál pouze pět ligových duelů. V nejvyšší soutěži má na kontě celkem 144 utkání a šest gólů.

Mladá Boleslav si kromě Karafiáta pojistila další tři hráče. O další dva roky prodloužili smlouvu útočníci Tomáš Ladra a Ladislav Krobot, tříletý kontrakt podepsal osmnáctiletý Lukáš Mašek.

Reklama

Související témata: