Hlavní obsah

Fotbalový talent se hlásí o pozornost. Slavia si na něj zajistila předkupní právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznam posil, které chce získat během léta fotbalová Slavia je nejspíš pořádně dlouhý. Nechybí mezi nimi ani objev této sezony ve Fortuna lize - Matěj Valenta. 22letý ofenzivní záložník si v tomto ročníku vybojoval místo v základní sestavě DynamaČeské Budějovice i nominaci do reprezentační jednadvacítky. „Mám z něj obrovskou radost,“ netají se jeho nedávný trenér David Horejš v pořadu Přímák na Sport.cz.

O českobudějovický talent by měl být zájem v předních českých klubech. Kam má momentálně nejblíž?Video: Sport.cz

 
Článek

„Nezačal jako hráč, na kterém to bylo v Dynamu postavené. Nebyl v základní sestavě. Byla období, kdy to těžce nesl. Ukazovali jsme mu videa, co po něm chceme, aby zlepšoval," vypráví kouč, který už ukončil ligové angažmá na jihu Čech.

Zlom přišel v utkání se Slováckem. V době, kdyy Valenta naskočil v 64. minutě do hry, Dynamo prohrávalo 0:2, navíc šlo záhy do deseti po vyloučení Hory.

Z Juventusu do Českých Budějovic. Dobude ligu talent, který trénoval s Ronaldem?Video: Sport.cz

Mladý záložník však dokázal hlavičkou na přední tyči skórovat po rohovém kopu a následně poslat do šance Fortuna Basseyho, který vyrovnal na 2:2. Nigerijský útočník navíc stihl přidat další trefu a domácí slavili senzační obrat a výhru 3:2.

Od té doby Valenta patřil do základní sestavy. „Říkáme hráčům, buď vždycky připraven, až tu šanci dostaneš, tak ji musíš umět chytit," říká Horejš a talentovanému hráči se to zjevně povedlo. „Ten zápas mu hrozně moc pomohl, nakopl ho. I to, že byl vyloučen Kuba Hora a nemohl dva zápasy hrát. On tu šanci chytil a od té doby výkony gradovaly," pokračuje.

Fotbalový pořad Sport.cz PŘÍMÁK, jehož hostem byl kouč David HorejšVideo: Sport.cz

Pro případné zájemce o služby talentovaného hráče nemá nejpříznivější vzkaz. „Co vím, tak Slavia na něj má předkupní právo," prozradil Horejš v pořádu Přímák na Sport.cz.  Valenta je odchovancem vršovického klubu, odkud přišel do Dynama na přestup před dvěma lety.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články