Hlavní obsah

Frankfurt nakonec Spartu zlomil, Kadlec odmítl Premier League i Rusko

Praha

Nekončící letní telenovela, jak píší v Německu, končí. Fotbalový reprezentant Václav Kadlec přestupuje ze Sparty do Frankfurtu. V bundesligovém klubu je pro jedenadvacetiletého útočníka nachystána smlouva na čtyři roky. Přestupní částka nebyla zveřejněna, podle deníku Frankfurter Rundschau se jedná o 3,2 miliónu eur (asi 82 miliónů korun). Kadlec se do přípravy Eintrachtu zapojí v pondělí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Václav Kadlec na nedělní tiskové konferenci v Praze.

Článek

Sparta svůj poklad, který je stále řazen mezi největší evropské talenty, pustit nechtěla. Vytrvalý Eintracht a hráčův agent Pavel Paska ji však přece jen ukecali.

„Je to rozhodnutí posledních dní. Bránili jsme se do posledního dechu, ale nakonec nás pan Paska zlomil," usmívá se Jakub Otava, personální ředitel Sparty. „Přesvědčil nás enormní zájem Eintrachtu. Dlouho jsme mu odolávali a chtěli hráče udržet, ale je to věc kompromisu. Vážíme si, co Vašek pro Spartu odvedl. Jednání se táhla, neustále navršovali nabídku a splnili naše původní požadavky, což jsme ani nečekali. Je to prestižní věc, když můžete udělat transfer do bundesligy, nejde smést ze stolu," líčí Otava.

Nejdřív Eintracht, pak možná ještě větší klub

Kadlec se vydává rozumnou cestou. Pro první zahraniční angažmá si zvolil střední klub, který by pro něj mohl být přestupní stanicí k ještě lukrativnější štaci.

„Takových fotbalistů už bylo, co mluvili o přestupní stanici – a pak se jim to vymstilo. Kdybych ve Frankfurtu ukončil kariéru, můžu být spokojený. Je to přece bundesliga. Každý má svůj sen, kde by si jednou chtěl zahrát, ale tak vysoko zatím nemyslím," ujišťuje Václav Kadlec.

Manažer dodává, že odmítli nabídky z Anglie a Ruska. „Odřekli jsme velmi dobré kluby. Pokud jde o Rusko, možná to bude účastník Ligy mistrů. A z Anglie se také ozval velmi dobrý klub. Ale Václav sám tíhl k bundeslize. Šéf Sparty pan Křetínský mi řekl, že Vaška uvolnil jako osobní bonus za dlouhou dobu spolupráce," říká Pavel Paska.

Loučení v Plzni mohl zvládnout lépe

Jeho chráněnec se s rudým dresem rozloučil sobotní plichtou 0:0 v Plzni. „Měl jsem smíšené pocity. Přece jen jsem ve Spartě nějaký čas odehrál a loučení je horší. Zápas jsme zvládli, s tím můžeme být spokojení. S mým výkonem už tolik ne, mohl jsem odevzdat lepší," uznává útočník.

„Na Spartu budu vzpomínat jen v dobrém. Začínal jsem tady v šestnácti a nikdo nevěděl, jestli to zvládnu. Troufnu si říci, že se mi to podařilo. Nejvíc mi asi vyšla minulá sezóna a zápasy v Evropské lize. Cením si však i titulu, který jsem tady získal."

Sparta si dojednala s Eintrachtem procenta z případného dalšího prodeje i bonusy, pokud se bude Kadlecovi v novém angažmá dařit. „Podmínky jsou pro Spartu velmi dobré. Musí teď proto Vaškovi hodně fandit," směje se Paska.

Z přestupu do Frankfurtu by měl profitovat také Kadlecův mateřský klub Bohemians 1905. „V tomto případě jsme vázáni mlčenlivostí," říká Otava.

Do zahraničí v nejbližších dnech nejspíš zamíří také další reprezentant Vladimír Darida. Očekává se, že ho Plzeň uvolní hned po skončení play off o Ligu mistrů. Největší zájem o záložníka Viktorie projevuje Freiburg, má však nabídky i z dalších zemí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články