Hlavní obsah

Frýdek první libereckou akvizicí, o další Hoftych neví. Ve středu bude situaci řešit klubové představenstvo

Mladá Boleslav

Nejmladší z fotbalového rodu Frýdků Christian se pod Ještědem nakonec přece jen objevil, s Libercem si dokonce stihl zatrénovat, jenže v sobotním ligovém duelu proti Hradci Králové zůstal jen na lavičce. „Mohl být s námi už dřív, ztratil zbytečně měsíc. Ale i já měl být důslednější, když jsme se o jeho příchodu ze Sparty začali před půldruhým měsícem poprvé bavit,“ přiznával kouč Severočechů Pavel Hoftych po střetnutí s východočeským nováčkem, v němž jeho tým získal první podzimní bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Pavel Hoftych během ligového utkání.

Článek

O příchodu Christiana Frýdka se v Liberci mluvilo už pár týdnů.

„Vlastně od chvíle, kdy Sparta projevila zájem o Peška a v té souvislosti se řešili i hráči, kteří budou u nás. Táhlo se to bohužel dlouho, mohl být v Liberci už před měsícem, aby s námi absolvoval přípravu. Takhle měsíc ztratil," potvrdil Hoftych, že o dvaadvacetiletého mladíka působícího naposledy v letenské rezervě měl zájem už delší dobu.

„Je to mladý fotbalista, kterého bych přirovnal k Beranovi, který u nás působil. Trochu drobnější postavy, ale šikovný, technicky vybavený a perspektivní. Může nastupovat pod hrotem," kvitoval, že se hráčský kádr Slovanu rozrostl o novou akvizici.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Havelka z Liberce a Adam Vlkanova z Hradce Králové.

„První. Ve středu se má sejít klubové představenstvo, které bude současnou situaci řešit. Ale zatím nevím nic o tom, že by byly další posily na cestě," přiznal liberecký kouč, jehož mohlo po utkání s ligovým nováčkem těšit alespoň to, že Slovan získal první podzimní bod.

„Nejsme už v tabulce poslední, v kolonce branek a bodů už nemáme nulu, ale začátek sezony je pro nás těžký. Nejsme sehraní, nejsme v top formě ani po fyzické stránce, i když jsme se přece jen už v tomto směru posunuli. Jenže i proti Hradci jsme dohrávali utkání pouze v deseti," povzdechl si Hoftych, že plány na tříbodový zisk nabouralo vyloučení Havelky už v 34. minutě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Michael Rabušic (vpravo) z Liberce.

„Zbytečné. On ale není zákeřným hráčem, věřil, že u míče bude první. Jeho faul vyplynul z přemotivovanosti," bral liberecký trenér svého svěřence v ochranu.

„Pak už nezbylo než v deseti ukázat srdce a proti nabuzenému Hradci bod vyválčit, což bylo sice složité, ale povedlo se. Hráči odvedli maximum, a šedesát minut v oslabení odjezdili a odmakali," glosoval Hoftych první podzimní bodový počin Severočechů.

Reklama