Hlavní obsah

Spartě už nezbyl žádný Frýdek, nejmladší z fotbalového rodu jde do Liberce

Aktualizováno

Táta Martin se činil v rudém dresu, do klubu přivedl také oba své syny. Fotbalista Christian Frýdek přestupuje z Letné do Liberce. Sparta bude mít možnost zpětného odkupu dvaadvacetiletého záložníka. Dres Slovanu kdysi oblékal také Christianův bratr Martin, který teď hraje ve Švýcarsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christián Frýdek ze Sparty po semifinále MOL Cupu s Jabloncem.

Článek

Slovan potřebuje posily, po dvou ligových kolech neměl na svém kontě žádný bod. Prvním počinem je talentovaný záložník Christian Frýdek ze Sparty.

"V Liberci absolvoval několik tréninků a dnes už bude k dispozici trenéru Hoftychovi pro duel s Hradcem Králové. V předloňské sezoně působil na hostování i v dresu našeho dnešního soupeře," avizuje Slovan na své sociální síti příchod talentovaného hráče, který usedl na lavičku náhradníků.

Pod Ještědem působil v letech 2013–2015 Martin Frýdek mladší. Stal se oporou mužstva a následoval návrat do Sparty. Podobný příběh nedávno napsal také Jakub Pešek.

„Vždycky jsem chtěl ukázat, že jsem lepší než táta a brácha. To je pro mě největší motivace být třetím Frýdkem ve Spartě. Chci se udržet v áčku a dlouhodobě se v něm usadit," avizoval Christian po podpisu smlouvy v roce 2017. Zkušenosti však zatím sbíral hlavně ve druhé lize.

Na jaře 2016 „Kikin" debutoval v soutěžním utkání za A-tým, když nastoupil do pohárového utkání s Jabloncem. Na podzim téhož roku zapsal v duelu s Karvinou první a dosud poslední ligové minuty.

V letech 2017–2020 Christian hostoval Ve Vlašimi, Táborsku a Hradci. Ve druhé nejvyšší soutěži si připsal 55 zápasů a vstřelil 6 gólů. V minulém ročníku Frýdek nastoupil jednou za B-tým v ČFL skupině A. Duel s Hostouní byl zároveň posledním před přerušením soutěže kvůli covidu-19. V lednu si v dresu A-týmu připsal start v přípravě proti Českým Budějovicím.

Reklama

Související témata: