Hlavní obsah

Galáska bitva se Slavií pohltila. Byl jsem impulzivní, takhle se neznám, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v desátém utkání v řadě nedokázali ostravští fotbalisté porazit v lize Slavii, po remíze 1:1 v domácí rozlučce se sezonou ale nemohli být smutní. I proto, že po vyloučení Lischky po faulu na unikajícího Sora dohrávali posledních dvacet minut v oslabení. Přesto dokázali Slavii vzít sen o obhajobě titulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Ostravy Tomáš Galásek v zápase proti Slavii.

Článek

„I remíza může mít hodnotu. Dohrávali jsme v oslabení, mužstvo ale nechalo na hřišti všechno. Uf..., musím si trochu odfrknout, protože výkon týmu i atmosféra na stadionu mě úplně pohltily. Byl jsem impulzivní a vůbec se takhle neznám. I když vlastně ani nevím jaký jsem, protože jsem teprve začínající trenér," usmíval se trenér Baníku Tomáš Galásek.

Jeho tým inkasoval velmi brzy. Po ztrátě Šimona Falty pláchl obraně exbaníkovec Yira Sor a v 5. minutě uklidil míč k levé tyči. „Věděli jsme, že Sor bude hrozit. Když se rozběhne, jen těžko se chytá. Využil ztráty a vyřešil to velmi dobře a pohotově. Za takové řešení si ten gól zasloužil," ocenil překvapivě soupeře Galásek.

Faltovi chybu nevyčítal. „K Faltičovi bych chtěl především říct, že si cením toho, že si vzal k srdci mou radu. Ta zněla, že chybu může hráč udělat, ale nesmí se z toho podělat a pak se zbytek zápasu schovávat. A přesně tak se zachoval. Neměl strach hrát, přestože hrál po delší době. Měl jsem takové škrábání v břiše, že by jako bývalý hráč Plzně mohl mít proti Slavii větší motivaci. Zvládl to dobře," vykládal Galásek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Utkání 4. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o titul: Baník Ostrava - Slavia Praha, 11. května 2022, Ostrava. Hráči Baníku Ostrava se radují z prvního gólu.

Nerozhodný výsledek byl podstatnější pro hostující tým, který v Ostravě ztratil naději na obhajobu mistrovského titulu. Ten výhrou v Hradci Králové získala kolo před koncem soutěže Plzeň.

„Tenhle boj nás nezajímal. Rozhodně jsme do zápasu nešli s tím, že Slavii můžeme vzít šanci na titul, nebo něco podobného. Chtěli jsme se s fanoušky, které asi štve, že zase nebudeme hrát poháry, rozloučit důstojně. Kdo bude mít nebo nebude mít titul je nám úplně jedno," poukázal brankář Baníku Jan Laštůvka na skutečnost, že ani s touto sezonou v Ostravě extra spokojenost panovat nebude.

Dojatý a pyšný Michal Bílek. To, že jsme předčili Slavii a Spartu je pro nás obrovské vyznamenáníVideo: Sport.cz

„Některé zápasy, myslím tím především ty domácí proti Teplicím a Karviné, jsme nezvládli a to nás stálo možnost hrát o poháry. A venku nám to bohužel vůbec nejde. Chtěli jsme na pohár dosáhnout, ale možná je páté místo momentální maximum. Každopádně je to ponaučení a všichni bychom si měli říct, zda máme nebo nemáme na víc. Protože fandové chtějí více a my bychom měli chtít taky," zdůraznil Laštůvka.

Reklama