Hlavní obsah

Zklamání, ale titul jsme ztratili jinde, hlesli slávisté. S klopýtnutím Plzně ani moc nepočítali

Předali žezlo do Plzně. Fotbalisté Slavie si naději na titul sfoukli sami, ve vyhecované atmosféře v Ostravě jen uklohnili remízu 1:1 s Baníkem a mohou jen poslat mistrovské gratulace na západ Čech. Šampioni z posledních tří sezon zůstanou druzí, titul ztratili jinde než v euforické kulise na stadionu ve Vítkovicích. „Ztrát po zimní přestávce bylo hodně,“ přiznal zklamaný slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V popředí zleva Petr Ševčík ze Slavie, Gigli Ndefe z Ostravy a Jiří Klíma z Ostravy.

Článek

Sešívaní se marně snažili využít přesilovku, závary měli, ale nadšeně bojující domácí všechny jejich výpady odrazili. Když utkání v Ostravě skončilo remízou, věděli slávisté, že poslední naděje na titul je fuč. „Zklamání je obrovské," nezastíral záložník červenobílých Tomáš Holeš.

Slavia vedla tabulku po základní části, jenže porážkou s Hradcem Králové o první místo přišla a následnou domácí remízou s Plzní se na ni nevrátila. „Věděli jsme, že už to nemáme ve svých rukách. Titul jsme si prohráli jinde, ve dvou zápasech s Plzní na jaře jsme ztratili vedení, prohráli jsme s Karvinou. Bodů jsme poztráceli moc," podotkl Holeš.

„Hlavně po zimní pauze jsme ztratili hodně bodů. S Karvinou, v Liberci, proti Hradci, dvakrát jsme remizovali s Plzní. Vždyť v nadstavbě jsme zatím vyhráli jen jedno utkání. Je to situace, která je pro nás zklamání. Chtěli jsme se tahat do posledního kola," přidal kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Dojatý a pyšný Michal Bílek. To, že jsme předčili Slavii a Spartu je pro nás obrovské vyznamenáníVideo: Sport.cz

Co další okolnosti? Nesžíral Slavii tlak? „To ne, ten je na nás každý zápas. Není to nic nového," odmítl Holeš. Podle něj mnohé ovlivnila porážka s Hradcem v nadstavbě. „Do té doby jsme to měli ve svých rukách, tohle byla jedna z klíčových věcí. Oproti minulým sezonám jsme také dostávali hodně gólů, dřív jsme zápasy zvládali třeba 1:0 a nedostávali jsme blbé góly jako teď," doplnil.

Nevymlouval se ani na častá zranění a rotace v sestavě. „V tom problém nebyl. Zápasů je hodně, nedá se hrát v jedné sestavě," prohodil Holeš.

Plzeň si jedinečnou příležitost nenechala vzít, oslabený Hradec Králové v jeho mladoboleslavském azylu porazila. Votrokům chyběli mimo jiné ofenzivní lídři Jan Mejdr a Adam Vlkanova, tedy dva hráči, kteří v neděli navštívili utkání Slavie na její pozvání.

„Upřímně, když jsem se dozvěděl, že nebudou hrát nejlepší hráči Hradce, tak už jsem tušil, že to Plzeň zvládne," přiznal Holeš. „Plzeň zvládla tolik takových zápasů. Naděje sice zůstávala, ale oni byli v téhle sezoně mašinou, nedostávali góly a vždycky nějaký dali. My jsme se soustředili na to, abychom zvládli zápas tady. Samozřejmě přijít o tři hráče je hodně nepříjemné," přidal na stejné téma Trpišovský.

Reklama