Hlavní obsah

Baník - Slavia 1:1Slavia ztratila šanci na čtvrtý titul v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Sor 0 : 1
32. Buchta 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavbové skupiny o titul remizovali v Ostravě 1:1 a ztratili šanci na zisk čtvrtého mistrovského titulu za sebou. Pražané před závěrečným kolem ztrácí nedostižné čtyři body na vedoucí Plzeň, která porazila nováčka Hradec Králové v jeho mladoboleslavském azylu 2:0. Slávisté už od páté minuty vedli brankou Yiry Sora, ještě do přestávky vyrovnal David Buchta. Baník odolal soupeři i ve dvacetiminutovém oslabení po vyloučení Davida Lischky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Jaroň z Ostravy a Ondřej Lingr ze Slavie.

Článek

Zápas začal pro Ostravu špatně. Jen v úvodní pětiminutovce domácí vyprodukovali několik chyb ve středu hřiště a jedna byla potrestána gólem. Falta přišel o míč, Traoré rychle kolmou přihrávkou rozběhl Sora a bývalý útočník Ostravy dal technickou střelou k tyči první ligový gól v dresu Slavie.

Slezané se ale postupně otřepali a vyrovnali obraz hry. Už ve 24. minutě dělilo od vyrovnání Klímu několik centimetrů, ale po jeho hlavičce po rohu zachránilo hosty břevno. Podobná situace vynesla šanci i Almásimu, který ale hlavičkou minul. Do třetice už však domácí měli přesnou mušku. Fleišmanův centr z levé strany nedokázal odvrátit Ousu, balon propadl k Buchtovi a ten z voleje překonal Mandouse.

Ostrava se po vyrovnávací trefě vypjala k heroickému výkonu a hráči se před neúnavně povzbuzujícím stadionem předháněli v bojovnosti. Slavia neměla protizbraň, jen kontrola míče na útočné polovině k ničemu nevedla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Buchta z Ostravy se raduje z gólu.

Naopak domácí v 55. minutě znovu zahrozili, ale Klímovi ve slibné pozici sklouzl míč a zakončení mu nevyšlo.

Dvacet minut před koncem Baník přečkal kritickou situaci. Hlavní sudí Hocek po konzultaci s videorozhodčím ocenil zákrok Lischky na pronikajícího Sora červenou kartou, ale přímý kop z hranice velkého vápna napálil Holeš bombou jen do břevna.

Střet domácího brankáře Laštůvky se Sorem v pokutovém území zůstal bez povšimnutí.

Slavia v přesilovce pokračovala v územní převaze, jenže bez vyložených šancí. Vytrvale bojující Ostrava nevystavila Laštůvku žádnému gólovému ohrožení a oslabení přečkala bez úhony. Při závěrečné loterii se do vápna Ostravy vydal i brankář Mandous, ale hostům už to nic platné nebylo. Pražané v nadstavbě vyhráli jediný ze čtyř duelů.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Baník Ostrava - Slavia Praha 1:1 (1:1)
Branky: 32. Buchta - 5. Sor. Rozhodčí: Hocek - Nádvorník, Antoníček - Franěk (video). ŽK: Kaloč, Pokorný, Almási, Ndefe, Laštůvka - Hromada, Holeš. ČK: 69. Lischka (Ostrava). Diváci: 8728.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Jaroň (83. Boula), Kaloč, Falta, Klíma (77. Chlumecký), Buchta (77. Smékal) - Almási (90. Kuzmanovič). Trenér: Galásek.
Slavia: Mandous - Kačaraba (74. Tecl), Ousou, Kúdela (21. Talovierov), Plavšič (61. Samek) - Hromada (46. Oscar), Holeš - Ševčík, Traoré, Lingr (74. Fila) - Sor. Trenér: Trpišovský.

Reklama