Hlavní obsah

GLOSA: Modlitba pro Slavii neklapla, Plzeň školila Spartu i o deseti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona fotbalové Sparty spěje k dalšímu hořkému ligovému konci. Tak neslavnému, že ani případný triumf v odloženém finále poháru nemůže smazat rozčarování, jež na jaře tým v rudých dresech svým fanouškům servíruje. Letenští teď znovu vyhořeli v Plzni. Nevyhráli tam už jedenáct let, takže výsledek není žádným velkým překvapením. Jde však o přístup k zápasu, v němž ještě stále mohlo jít Spartě o titul. Jako by na něj Pražané nebyli vůbec nastavení, jejich výkon byl až tristní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Casper Höjer ze Sparty Praha.

Článek

Snad nám rival taky jednou pomůže, když už jsme v Edenu nedokázali Plzeň sundat z první příčky. Tak se všichni sešívaní zaklínali před večerním duelem obhájce titulu se Slováckem.

Jenže modlitba pro Slavii zůstala nenaplněna. Vzhledem k tomu, co Sparta ve Štruncových sadech předváděla, nebylo ani na chvilku reálné, že by snad Plzeň právě s takovým soupeřem mohla na cestě za senzačním titulem zaváhat.

Viktoria byla nažhavená, soustředěná, s jasným herním plánem. Spartu jako již několikrát srazila na kolena hned důrazným nástupem do zápasu. A školila ji dál i o deseti, když musela delší časový úsek hrát bez vyloučeného Buchy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň oslavuje gól na 3:0

Pro Spartu bylo srovnání se soupeřem naprosto tristní. Proti Viktorce nastoupil odevzdaný, liknavý tým, znovu zcela neschopný čelit jejím standardním situacím. Třetí gól inkasoval během početní převahy, což jen dokreslilo jeho neschopnost a marnost.

Jednotlivci? Jedno zklamání za druhým. Reprezentant Wiesner, z jehož strany padly dva góly, nedohrál ani první poločas. Hložek chystající se na velký přestup v Plzni znovu neskóroval. Netrefil se tady ještě nikdy, navíc při obou gólech ze standardek se skórující hráči prosadili právě přes něj. A tak by šlo probrat vlastně celou sestavu...

Trenér Pavel Vrba hrnul právě v Plzni úspěchy s Viktorií, teď se na její půdě dočkal drsného potvrzení, že ani on nebude trenérem, který vrátí Spartu na trůn.

K němu směřuje Plzeň pod exsparťanskou taktovkou Michala Bílka a asistenta Pavla Horvátha. Z pohledu předsezonní konstelace by byl titul pro Viktorii obrovskou senzací. Vzhledem k jejím výkonům v průběhu celé sezony by však šlo o logické vyústění.

Slavii má Plzeň v nadstavbě bez porážky za sebou, teď vyškolila Spartu. Zbývá už jen Hradec Králové v jeho boleslavském azylu a domácí závěr s Baníkem. Viktorka je blízko, jde si za svým odhodlaně a promyšleně.

Reklama

Související témata: