Hlavní obsah

Vstali jsme z mrtvých, vyzdvihl Bílek morálku plzeňského týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bleskový zvrat dost možná klíčové bitvy o titul předvedli fotbalisté Plzně. V neděli v Edenu už domácí fanoušci juchali nad tříbodovým ziskem, když kapitán Slavie Ondřej Kúdela proměnil pokutový kop. Jenže stačilo pár desítek vteřin a bylo po euforii. Západočeši místo rezignace předvedli totální nasazení a srovnali, tudíž jsou dál v čele tabulky. A do konce soutěže už zbývají jen tři zápasy...

Vstali jsme z mrtvých, oddechl si Michal Bílek. Hezké utkání to ale nebylo. Video: Sport.cz

 
Článek

„Naše vyhlídky jsou pozitivní. Pořád je před námi spousta práce, ale udrželi jsme dvoubodový náskok," lebedil si Maichal Bílek, trenér Plzně, když řežba v Edenu skončila smírem (1:1).

„Máme před sebou ale pořád tři těžké duely. Nejprve Spartu, pak Hradec a ještě Baník. Viděl jsem oba zápasy Hradce s pražskými S. A je vidět, jak hrají uvolněně. Oba duely zvládli ve velkém stylu. Jde o velmi silného protivníka. Nicméně teď bezprostředně na příští bitvy nemyslíme. Užíváme si remízu proti Slavii," nezastíral jinak velice zdrženlivý trenér, jak moc ho těší bodový import.

„Vstali jsme z mrtvých. Po inkasované brance jsme chtěli vyrovnat. Touha po gólu byla enormní," chválil mužstvo za morálku a charakter plzeňský trenér.

Ten okamžik měl slávisty varovat. Při rozehrání po Kúdelově trefě se u půlící čáry sešikovala více než polovina týmu Západočechů připravených po hvizdu sudího sprintovat směr pokutové území. A než si Pražané stačili předat pokyny ohledně změny rozestavení, aby udrželi vedení, měli po starostech. Západočeši vybojovali pokutový kop a záhy slavili vyrovnání. „Kluci zaslouží pochvalu," říkal Michal Bílek.

Nemluvil jen o enormní touze vyrovnat. Velebil výkon týmu v celém duelu. „Chtěli jsme jako ve všech zápasech poctivě bránit. A čekat na šanci. Měli jsme určitý taktický plán. Soupeř si moc příležitostí nevytvořil. Ani z naší strany jich tolik rovněž nebylo. Ale asi nešlo počítat, že čtyři kola před koncem uvidíme strhující podívanou," přemítal Bílek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Plzeňský brankář Jindřich Staněk v akci.

„V zahraničí se najdou zápasy, kdy je k vidění v duelu dvou lídrů úžasný fotbal. Ale současně i utkání, které přinesou boj a přitom jde také o prvního s druhým v tabulce. Chtěli jsme, a Slavia nepochybně také, kombinovat lépe. Více držet míč. Ale v Česku se hodně presuje. Není čas na rozehrávku. Proto to sklouzne k boji. Takový fotbal k nám prostě tak nějak zapadá," míní Bílek a odmítal rozebírat atmosféru i výkon sudího.

„Úvodní vteřiny provází pokřik zkurvená Plzeň. Co mám říkat," krčil rameny Bílek po duelu, kdy jeho tým „slavil" remízu posouvající Plzeň k titulu.

Reklama

Související témata: