Hlavní obsah

Gól proti Spartě? Neslavil bych, přiznává Kadlec. Podle Rady se bude chtít předvést i Čvančara

Oba čeká mimořádný zápas. Hráče Jablonce Václava Kadlece na straně jedné i útočníka Sparty Tomáše Čvančaru na té druhé. První může v neděli ve šlágru 22. kola vůbec poprvé ve své kariéře nastoupit proti „své“ Spartě. Druhý zase proti spoluhráčům, s nimiž se ještě na podzim chystal ve stejné kabině. Zápas má výkop v 15:00.

Foto: fkjablonec.cz

Václav Kadlec novou posilou Jablonce.

Článek

„Těším se. Sparta je pro mě výjimečným klubem. Doteď se pro mě fotbal rovnal Spartě, protože jsem nikde jinde v Česku nebyl, byť nyní jsem shodou okolností tady a jsem za to rád. Strávil jsem ve Spartě dohromady asi dvanáct let, mám tam pořád iks přátel a velmi dobře tam znám devadesát procent lidí, takže k ní vztah mám," přiznává 29letý Václav Kadlec, který v únoru posílil Jablonec z Mladé Boleslavi. Tam vloni na podzim restartoval svou, kvůli vleklým problémům s koleny v roce 2020 předčasně uzavřenou kariéru.

Byť se v české nejvyšší soutěži naposledy trefil před téměř čtyřmi lety, případný gól proti Letenským by neslavil.

„Radost bych samozřejmě měl, šlo by o první gól po návratu, ale určitě bych ho neslavil," slibuje „Káca", jenž za klub z Letné odehrál napříč soutěžemi celkem 210 zápasů a vstřelil 62 gólů. Ještě emotivnější utkání pak zažije na začátku března, kdy Jablonec hraje na Letné semifinále domácího poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara ze Sparty Praha

Pikantní bude nedělní duel i pro sparťana Tomáše Čvančaru, jenž byl na podzim nejlepším střelcem Severočechů, v prosinci však přestoupil na Letnou.

„Určitě se u nás bude chtít předvést," myslí si jablonecký kouč Petr Rada, pod nímž Čvančara odehrál celkem 35 zápasů, nejvíce vloni na podzim, kdy se mládežnický reprezentant propracoval až do základní sestavy Jablonce.

„Poslední půlrok u nás udělal progres, a proto o něj byl zájem a vyhlédla si ho Sparta. Zanechal tady dobrou stopu, byť ze začátku to bylo trochu divoký, ale asi pak poznal, že pode mnou musí dodržovat nějaký režim," uzavírá s úsměvem Rada před nedělním zápasem, ve kterém půjde domácím o důležité body v boji o záchranu, hostům zase v bitvě o titul. A pro dva hráče bude mít náboj navíc.

Reklama

Související témata: