Hlavní obsah

O záchranu? Ne, o titul! Plzeň sáhla pro posilu na Střelnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Měl pomáhat v boji o záchranu. Najednou se mu otvírá možnost hrát o mistrovský titul. Fotbalová Viktoria Plzeň hlásí posilu do zadních řad. Na půlroční hostování přichází z Jablonce krajní bek Libor Holík. Již během čtvrtka se zapojil do tréninku Viktorie a bude trenéru Michalu Bílkovi k dispozici pro sobotní ligový duel na hřišti Českých Budějovic.

Foto: fcviktoria.cz

Libor Holík je novou posilou Viktorie Plzeň.

Článek

Viktoria stále živí svou nečekanou šanci. Má stejně bodů jako vedoucí Slavia a čtyřbodový náskok před Spartou. Na jaro chce být co nejlépe vyzbrojená.

Proto třiadvacetiletý Libor Holík přichází z Jablonce na půlroční hostování. „V obranných řadách máme nyní poměrně dost zraněných hráčů, jsem tedy rád, že se nám podařilo dotáhnout hostování velmi kvalitního a talentovaného hráče, který je připravený okamžitě naskočit do zápasů," kvituje na klubovém webu generální ředitel Adolf Šádek.

Viktorka předvedla akci Kulový blesk. „Bylo to opravdu rychlé, protože jsem se o jejím zájmu dozvěděl teprve včera. Překvapilo mě to a zároveň potěšilo. Když jsem zjistil, že mě z Jablonce pustí, tak jsem neměl nad čím přemýšlet," líčí Holík po svém prvním tréninku v Plzni.

Spokojený je samozřejmě i hlavní trenér Michal Bílek. „S Liborem jsme se setkali již během angažmá ve Zlíně, znám ho a vím, jakého hráče jsme získali. Jde o velmi kvalitní alternativu na kraj obrany či zálohy," vítá kouč posilu.

Mladý Holík má odehráno 121 ligových zápasů, vstřelil v nich sedm branek a je odchovancem Slovácka.

„S Jabloncem jsme na tom v lize byli docela špatně, naopak Viktorka momentálně hraje o nejvyšší příčky, což je pro mě největší lákadlo. Chci týmu pomoct vybojovat nejvyšší příčky!" váží si obránce netušené šance.

Na svém kontě má rovněž řadu startů v evropských pohárech a mládežnických národních týmech. Českou republiku reprezentoval na posledním EURO jednadvacítek a na mistrovství Evropy si zahrál také v kategoriích do sedmnácti a devatenácti let.

Reklama

Související témata: