Hlavní obsah

Gólman někdy jen tušil, že se míč blíží. Mlhu na Letné by si vychutnal snad jen Rákosníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál, je rybník Brčálník... Nejeden divák si během utkání na Letné vzpomněl na pohádkového Rákosníčka, skřítka neposedu a jeho podivuhodné věci. Fotbalisté pražské Sparty porazili České Budějovice 1:0 právě za takovou mlhou, která celý zápas tu více, tu méně halila dění na ploše. „Jsem rád, že oba týmy chtěly hrát,“ oceňuje domácí trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost pod pokrývkou mlhy... Trenér Sparty Praha Brian Priske a Kryštof Daněk po výhře nad SK Dynamo České Budějovice.

Článek
Fotogalerie

Dohraje se? Otázka vcelku naléhavá, jednou během druhého poločasu ji hlavní rozhodčí Dominik Starý konzultoval i s vedoucími obou mužstev. Přes pověstnou londýnskou mlhu bylo často prakticky nemožné dohlédnout na druhou stranu hřiště.

„Mlha byla velmi nepříjemná. V prvním poločase byly podmínky horší, po přestávce to šlo, pak se mlha zase zhoršila. Rozhodčí to řešil, podmínky byly pro oba týmy stejné. Pravdou však je, že někdy jsem spíš cítil, že se ke mně míč blíží," líčí pro O2 TV Sport hostující brankář Dávid Šípoš, který podal výborný výkon a kapituloval jen jednou.

O vítěznou trefu se parádně postaral Lukáš Haraslín. „Minčevova přihrávka byla úžasná. Nechtěl jsem střílet nahoru, ale po zemi, nejsem zklamaný, že jsem trefil takhle," popisuje s úsměvem gólovou dělovku o břevno.

Muži zápasu pak mlha ani nevadila. „Bylo těžké v ní hrát, ale všichni jsme měli stejné podmínky. Když náš brankář Kovi (Kovář) vykopával, netušil jsem, jestli kope doprava, doleva..." popisuje Haraslín.

„Bylo to OK, i když samozřejmě ne perfektní. Nevím jak pro hráče, výhled nebyl úplně tradiční. Ale jsem rád, že oba týmy chtěly hrát," přidává se trenér Brian Priske.

Diváci televizního přenosu toho u obrazovek každopádně moc neviděli. Fanoušci v hledišti, kterých bylo 13 269, na tom nebyli o moc líp.

„Pro fanoušky muselo být někdy těžké, co se na hřišti děje. Musím je vyzdvihnout, v jakém počtu chodí a jak tým podporují. Věřím, že po novém roce jich bude chodit ještě víc. Chceme podávat ještě lepší výkony, aby byla Letná místo, kde to bude pro soupeře těžké," slibuje Priske příznivcům.

Reklama