Hlavní obsah

Gólman nesleduje hodiny? diví se Frýdek. Siegl by byl jako útočník Sparty naštvaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bodová ztráta s Rangers v Evropské lize (0:0), první porážka v sezoně domácí soutěže v Mladé Boleslavi (1:3) a ztráta první příčky v tabulce. Fotbalová Sparta musí reagovat hned na dvě komplikace. „Ani bych to nebral jako špatný týden. Výkon se silnými Rangers byl dobrý a na výhru. V Boleslavi jim utekl první poločas. Panika teď není namístě,“ poukazuje pro Sport.cz sparťanský internacionál Martin Frýdek starší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Karafiát z Mladé Boleslavi a Jan Kuchta ze Sparty Praha.

Článek

Obě bodové ztráty stály Priskeho tým vedení v tabulce. Na evropské i domácí scéně.

„S Rangers se mělo vyhrát, první půle byla výborná. Remíza je určitě ztráta, ale dá se dohnat. V Boleslavi sice měla Sparta tlak, ale monotónní a stereotypní. Porážka je pro ni varováním, že v lize musí jít za výhrou s větším nasazením,“ hodnotí další kovaný sparťan Horst Siegl.

„Kdyby zápas v Boleslavi skončil 1:1, chváleny by byly oba týmy, protože fotbal se hrál dobrý,“ dodává člen Klubu ligových kanonýrů.

Sparta má za sebou nepovedený týden. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Oba internacionálové vidí klíčový moment v gólu do šatny, který Sparta domácím riskantní rozehrávkou od vlastní branky doslova darovala.

„Konstruktivní rozehrávka je v pořádku, ale gólman také musí vycítit, kdy je namístě. V tu chvíli šlo o to dohrát poločas za nerozhodného stavu a něco vymyslet do druhé půle. Všude na stadionu jsou hodiny a on ztratí přehled, že poločas končí…“ diví se Frýdek.

„Mluvil jsem po zápase s domácím trenérem Márou Kuličem. Darované vedení jeho týmu samozřejmě plně vyhovovalo, aby po přestávce dál spoléhal na svou hru,“ přikyvuje Siegl.

Letenští byli ve městě automobilů často až laxní. „O nějaké psychické únavě z nabitého programu bych vůbec nemluvil. Každý fotbalista vám řekne, že radši hraje, než trénuje. Jak vypadli dva stopeři Krejčí a Vitík, v obraně s Gomezem byla znát nesehranost. Kádr má Sparta široký, každý z méně nasazovaných je samozřejmě naštvaný, že nehraje. Teď jde o to vytáhnout ty pravé, aby zraněné opory nahradili,“ usmívá se Frýdek.

Sparťan Gomez v Mladé Boleslavi nepřesvědčil. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Gomez ukázal, že ještě není na základní sestavu připravený. Neznáme sice interní věci, přesto se divím, že je v poslední době tak opomíjený Zelený. Rozehrávku má určitě lepší, obraně by pomohl,“ radí Siegl.

Exletenský kanonýr se zaměřuje také na ofenzivu. „Proti Rangers mi vadilo střídání Birmančeviče, který byl nejlepší na hřišti. Šel dolů moc brzy. Chybí pochopitelně Haraslín, který také dokáže obranu přečíslit. Jako útočník bych byl naštvaný, že do vápna chodí ze stran tak málo dobrých centrů. Pak se Kuchta musí vybíjet ve zcela jiných prostorech. On je střelec, potřebuje, aby mužstvo hrálo na něj,“ rozebírá Siegl.

Zároveň má pochvalu pro Mladou Boleslav. „Klobouk dolů před stopery Suchým a Karafiátem, vůbec nepustili sparťany do šance. Zaujal mě taky útočník Hilál. V minulých působištích byl jako střídající hráč znechucený. Teď od trenéra cítí důvěru a splácí mu ji,“ všímá si Siegl.

Sparta teď v týdnu narazí hned dvakrát na Klokany. Ve středu venku v poháru, v sobotu doma na Letné v lize. „Obě derby budou vyhecovaná. Přesto klukům věřím, že se zase vrátí na vítěznou vlnu,“ očekává Frýdek, vicemistr Evropy z roku 1996.

Reklama