Hlavní obsah

Hanáci už v devět kol neprohráli, trenér Látal po třetí remíze v řadě přesto připomíná: Mohli jsme být jinde

Teplice

Už devátý zápas v řadě neprohráli, i z Teplic si olomoučtí fotbalisté odvezli bod, ale marná sláva, v ligové tabulce mohli figurovat výš než na momentální čtvrté příčce. „V předchozích dvou utkáních jsme inkasovali vyrovnávací branku vždy v devadesáté minutě. V Teplicích jsme zase po vedoucím gólu neproměnili dvě obrovské šance, které jsme měli. Nebýt toho, byli bychom skutečně jinde,“ připomínal ostatně i kouč Hanáků Radoslav Látal zbytečně ztracené body, o které jeho tým přišel.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Radoslav Látal.

Článek

V minulém kole doma s Příbramí, která zásluhou Antwiho vyrovnala na 1:1 v 88. minutě, předtím v pražském azylu Pardubic, kde ligového nováčka spasil svou trefou skutečně až v devadesáté minutě Huf.

A teď do třetice olomoucká remíza 1:1, i když na teplických Stínadlech dostala finální podobu už dvanáct minut po přestávce, kdy domácí Mareš odpověděl na kuriózní vedoucí gól Yunise a skóre po zásahu videa srovnal.

„Dohrávání akcí nám pořád dělá problémy. Kdybychom přidali druhou branku a vedli 2:0, vypadal by zápas určitě jinak," povzdechl si Látal nad promarněnými šancemi Hály.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radim Breite z Olomouce, brankář Teplic Luděk Němeček a Tomáš Vondrášek z Teplic.

„Začátek jsme přitom zvládli velice dobře. Soupeře jsme presovali, nutili ho k chybám, k ničemu ho nepustili. Ostatně, celý první poločas jsme odehráli v pohodě a bez problémů. Jen druhá branka tomu chyběla."

Hanáci ji nepřidali ani po přestávce, a nakonec mohli být rádi, že v Teplicích neprohráli. „Po hrubé chybě jsme mohli inkasovat podruhé," připomínal olomoucký kouč nastřelené střídajícím Vukadinovičem.

„Odvážíme bod, který je pro nás určitě cenný. Už proto, že do Teplic přišel nový trenér a s ním i nové ambice. I každý z hráčů se chce ukázat, takže jsme dopředu věděli, že nás čeká těžký zápas. Plusový bod beru, musíme ho ovšem potvrdit už v příštím kole v úterý doma s Českými Budějovicemi," nechal se slyšet Látal a netajil, že do složení mužstva sáhne stejně, jako to udělal před utkáním v Teplicích.

„Kádr máme momentálně dost široký, žádná zranění nás nelimitují, takže chceme kádr protáčet, abychom měli na hřišti svěží kluky."

Reklama

Související témata: