Hlavní obsah

Hanáky srazil odchovanec. Za výhru jsem rád, ale Sigmě budu fandit dál, říká Hořava

Praha

Ranou pod břevno rozsekl bitvu na Hané, přesto měl záložník Tomáš Hořava při odchodu z trávníku do kabiny smíšené pocity. Druhým gólem v sezoně rozjásal svoji Plzeň, zároveň tím ale pohřbil šance na první desítku domácí Sigmě, za kterou hrával už v dorostu a práve v ní si odbyl i ligový debut.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Hořava se postaral o úvodní branku Plzně

Článek
Fotogalerie

„Bylo to specifické utkání. Jsem rád, že jsme vyhráli, ale stadion i klub mám rád. Sigmě jinak fandím a budu jí fandit dál," ujišťoval odchovanec olomoucké fotbalové líhně, který do Viktorie přestoupil z Hané před sedmi lety.

Nedělní trefu tak ani moc neslavil. „Bylo to takové zvláštní, o oslavě jsem přemýšlel. Ale už hraju za Plzeň dlouho a trochu jsem to oslavil, přece jenom moc gólů nedávám," usmál se 32letý středopolař.

I díky němu Viktoria duel na Andrově stadionu zvládla, byť v sestavě postrádala marody Limberského, Řezníka nebo Čermáka. Na lavičce pak zůstal Pernica, jehož na stoperu nahradil Hejda.

Až na hlavičky Zahradníčka a Yunise však soupeře do velkých šancí nepouštěla, zvítězila 1:0 a do skupiny o titul půjde s šestibodovým mankem na vedoucí Slavii. „Náskok má slušný, ale rozhodně není nic rozhodnuté. Daří se nám, vyhráváme a šance na titul určitě žije," burcuje Hořava.

Zůstává optimistou, vždyť Západočeši pod vedením kouče Guľy na jaře šlapou. Vyhráli hned devět z deseti ligových soubojů. „Jeho přístup k fotbalu je hodně komplexní už od tréninku, kdy vyžaduje maximální koncentraci a nasazení. K tomu má určitou mentální přípravu, taktiku, dbá na všechny tyto prvky. Nám všem to hodně přineslo," pochvaluje si Hořava.

Reklama

Související témata: