Hlavní obsah

Hapal zahájil misi v Baníku výhrou, ale bez hlasivek. Dva roky jsem na nikoho nekřičel, usmíval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vskutku vydařený byl návrat Pavla Hapala po šestnácti letech na trenérský post v Baníku Ostrava. V minulém týdnu převzal trápící se mužstvo po Pavlu Vrbovi a čtyři dny po svém nástupu ho dovedl k důležité výhře 3:1 nad Slováckem, které hrálo od 38. minuty v deseti bez vyloučeného Jana Kalabišky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Hapal měl důvod ke spokojenosti

Článek

Baník neporazil tým z Uherského Hradiště v pěti předchozích utkáních, tentokrát si ale pomohl výtečným nástupem a rychlými dvěma góly Almásiho a Plavšiče. „Jsem spokojený. Na hráče jsme apelovali, že musí na hřišti odevzdat maximum a splnili to. Hodně nám pomohlo to rychlé vedení, naopak ta červená byla spíše problém, protože jsme se začali bát o výsledek," líčil Hapal.

Především po přestávce nebyl rozdíl v počtu fotbalistů vůbec znát. „Tady se tomu říká Csaplárova past. Vedli jsme v poločase dva nula, ale udělali jsme hodně hloupých ztrát, dostali gól a začali jsme se strachovat. Až gól Filipa Kaloče nás uklidnil. Čeká nás hodně práce," upozornil Hapal, jenž se na trenérskou lavičku vrátil po dvou letech.

Naposledy vedl slovenskou reprezentaci, kde skončil v říjnu 2020. „Je to nezvyk. Dva roky jsme na nikoho nekřičel, protože děcka už mám velké. Nemůžu ani mluvit, jak mám namožené hlasivky. Ale užil jsem si to," usmíval se Hapal.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva brankář Jan Laštůvka z Ostravy, Michal Frydrych z Ostravy, Karel Pojezný z Ostravy, Jiří Fleišman z Ostravy.

Slovácko se po senzačním pohárovém vítězství v Nice (2:1) vrátilo do kruté reality. „Jednoznačně! Řekneme si, že se chceme odpíchnout od obrany, protože v poslední době dostáváme hodně gólům a pak to celé popřeme a po půlhodině prohráváme 0:2 a jdeme navíc do deseti. Z mého pohledu jasná nezodpovědnost a špatné individuální výkony. Při prvním gólu stoper nenaváže Almásiho, který pak jde sám, při druhém vůbec nereagujeme, že se už hraje," zlobil se trenér Slovácka Martin Svědík.

Naštvaný byl především na levého obránce Kalabišku, jenž za dvě minuty viděl dvě žluté karty a do sprch šel už před přestávkou. „První kartu neřeším, ale druhá jde jednoznačně na jeho vrub. Udělal chybu a fauloval, přestože musel vědět, že musí hrát obezřetně a zodpovědně. Jeho výkon nebyl v pořádku a bude si to muset odčinit. Přijde mi, že někteří hráči se neuvědomují, že hrajeme ve skupině o záchranu," zdůraznil Svědík.

Hapal za Vrbu? Asi je to logický krok. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Reklama