Hlavní obsah

Harazim naštval Koubka, gólman jej bránil. Ligový obránce by do malého vápna míč nikdy neposlal, říkal Vízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu minimálně na bod to měli v Ostravě rozehrané fotbalisté Hradce Králové. Obrovský kiks střídajícího Štěpána Harazima, jenž za stavu 1:1 pod tlakem Ndefeho lahůdkově nabil před branku domácímu střelci Ladislavu Almásimu, všechno změnil. „Jak se tam ten míč dostal nevím. Najednou byl přede mnou a snažil jsem se především trefit branku. Byl to důležitý moment. Ten gól nás uklidnil a pak už jsme hráli dobře," popisoval Almási.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek. Archivní foto

Článek

Hosté hodně protestovali, byli přesvědčení, že Ndefe hradeckého beka fauloval, sudí Michal Křepský se ale obměkčit nenechal. „Štěpán je v tom nevinně. Byl zezadu faulován. Soupeř mu brnknul o nohu, proto ten míč letěl tam, kam letěl. Na VARu to ale asi nebylo vidět," bránil spoluhráče brankář Votroků Patrik Vízek.

„Ligový obránce by přece míč do malého vápna nikdy neposlal. Chtěl míč odkopnout od branky, ale vinou kontaktu byla ta noha vychýlená," popisoval Vízek situaci, po níž šel Baník do vedení 2:1, které v závěru ještě o jednu branku navýšil.

Trenér Hradce Miroslav Koubek se Harazima nezastal. „Zlobím se na něj. Přestože hráči říkají, že byl Ndefem podkopnutý a tím došlo k tomu podivnému odrazu, tak by takovou situaci měl zvládnout. Nezachoval se dobře a dostali jsme už druhý laciný gól v utkání," poukázal Koubek i na vyrovnávací trefu Baníku na 1:1, kterou po autovém vhazování a centru Jiřího Klímy od brankové čáry zařídil nekompromisním náběhem a prudkou hlavičkou stoper Ladislav Takács.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Filip Kaloč z Ostravy a Filip Novotný z Hradce Králové.

„Prohráli jsme 1:3 proto, že Baník trestal naše chyby. Vedeme, mohli jsme dát na 2:0, ale jak Prekop, tak Kubala své šance špatně řešili. A místo zvýšení náskoku přišel laciný gól po autu, který jsme si nepohlídali. Udělali jsme systémovou chybu a Takács se lehce prosadil," zlobil se Koubek, který s Baníkem prohrál v této sezoně první ze čtyř vzájemných soubojů.

„Byla by to ostuda, aby Baník ve čtyřech zápasech Hradec neporazil," pousmál se Koubek. „Bylo vidět, že po tom jednou skalpu hodně touží. Vzpírali jsme se, ale domácí byli účelnější," zdůraznil trenér Východočechů, kteří v Ostravě ukončili devítizápasovou sérii bez porážky.

Baníku ke třem gólům a první výhře v nadstavbě stačily pouhé tři přímé střely na branku. Dvakrát skóroval Slovák Ladislav Almási, jenž patnáctou a šestnáctou brankou dorovnal na druhém místě střeleckého pořadí plzeňského Beuguela. Na prvního Václava Jurečku ze Slovácka ztrácí nyní jediný gól.

„Trofej pro nejlepšího střelce mě láká, lhal bych, kdybych tvrdil, že ne. Ale zajíci se počítají až po honu. Jsou před námi ještě dva zápasy a vynasnažím se ještě nějaké góly vstřelit," slíbil slovenský útočník Baníku.

Reklama

Související témata: