Hlavní obsah

Hašek děkoval po úspěšné premiéře za body vkleče pánubohu. Neskutečná úleva, svěřil se po odvolané penaltě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prožil si obrovské nervy, ale nakonec zvládl ligovou premiéru na lavičce brněnských fotbalistů úspěšně. Třiapadesátiletý kouč Martin Hašek přivedl Zbrojovku v záchranářské bitvě s posledními Pardubicemi k důležité výhře 2:1 a po závěrečném hvizdu děkoval vkleče pánubohu nahoru za důležité tři body.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Martin Hašek absolvuje premiéru na lavičce Zbrojovky proti Pardubicím. Archivní foto

Článek

V nastaveném čase totiž sudí Orel nařídil po střetu brněnského Štěrby s Krobotem proti jeho novému týmu pokutový kop, který ale chvíli na to po upozornění videorozhodčího odvolal. „Říkal jsem si, že přece není možné, abychom o vítězství v tak dobře rozehraném duelu nakonec přišli. Když si ale arbitr šel situaci zkontrolovat, začal jsem věřit, že se penalta kopat nebude. Stalo se, a já padl na kolena a ušpinil si kalhoty, které mně manželka před utkáním vyžehlila. Byla to obrovská úleva, a po ní přišla pro změnu neskutečná únava," líčil šťastný Hašek.

Prozradil, jaké svému novému mužstvu udělil před utkáním pokyny. „Řekli jsme si, že nebudeme za vítězstvím spěchat. Pardubice potřebovaly body ještě víc než my, takže jsme se zpočátku tolik nehnali dopředu. Byli jsme trpěliví. Naším cílem bylo zvládnout první poločas bez inkasovaného gólu s tím, že si v pauze řekneme, co dál. Nechali jsme si na lavičce dva rychlé borce Ševčíka s Hladíkem, které jsem poslal na druhou půli na hřiště. Vyšlo to, oba se podíleli na naší vedoucí brance," pochvaloval si.

To, že talentovaný záložník a člen reprezentační jednadvacítky Michal Ševčík nenastoupil v základní jedenáctce, vyvolalo velké překvapení. Zvlášť když Zbrojovce chyběli marodi Souček, Šural, Endl, Hrabina a Pachlopník i vykartovaný Texl. „Michal nehrál na jaře tak dobře jako na podzim, a tak jsem z něj hodlal sejmout odpovědnost," vysvětlil Hašek. „Měl jsem s ním pohovor a na to, že nebude hrát od začátku, reagoval Ševa naprosto příkladně. A ve druhém poločase mužstvu hodně pomohl," cenil si.

Dvougólové vedení zařídil Brňanům po změně stran útočník Jakub Řezníček, který si upevnil s devatenácti brankami postavení v čele nejlepších střelců nejvyšší soutěže a už jen dvě trefy ho dělí od vysněného vstupu do Klubu kanonýrů. „Před lety jsme spolu hráli za Příbram, a to byl Kuba mladý raubíř. Teď je to táta s vzorným přístupem k fotbalu. Je skvělé, že je týmu takhle prospěšný. Pokud budu u jeho vstupu do Klubu kanonýrů, bude to pro mě velká čest," svěřil se Hašek.

Předpokládá, že cenný triumf notně vylepší atmosféru v mužstvu. „Získali jsme obrovsky důležité body. Pro mě to byl pochopitelně velice příjemný návrat do ligy po dlouhé pauze a hráčům snad výhra naznačila, že naše vzájemná spolupráce bude mít smysl. Kluci v zápase dřeli na sto procent a bylo by hodně smutné, kdyby nás nakonec penalta o radost z vítězství připravila," vrátil se ke klíčovému momentu střetnutí.

Reklama